O noutate de la marca elvețiană! Colecția de ceasuri Swatch Art Journey 2023!

Swatch

O noutate de la marca elvețiană! Colecția de ceasuri Swatch Art Journey 2023!

Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.

10 aprilie 2023

Pregătiți-vă pentru nou! În 2023 se lansează uimitoarea colecție de ceasuri Swatch Art Journey, care aduce un omagiu marilor maeștri ai picturii mondiale. Îmbarcați-vă într-o călătorie unică și fascinantă prin lumea artei. Descoperiți noi interpretări ale celor mai faimoase capodopere care au inspirat și emoționat generații întregi. Swatch aduce încă o dată cele mai frumoase opere de artă în viața de zi cu zi și, bineînțeles, pe încheietura dumneavoastră.

Nou! Descoperiți colecția de ceasuri Swatch Art Journey 2023!

De ani de zile,marca Swatch este cunoscută pentru abordarea creativă și neconvențională a orologeriei. Acest lucru este exemplificat de pasiunea și dragostea sa pentru lumea artei. Aceasta s-a exprimat în numeroase colaborări cu artiști celebri, designeri, arhitecți, muzee sau instituții culturale încă din 1985. În toate proiectele artistice ale Swatch, arta pătrunde în lumea ceasurilor, încântând cu culori colorate, precizie elvețiană și idei neobișnuite.

Fata cu ceasul Swatch Nascita Di Venere de Sandro Botticelli la muzeul Le Gallerie degli Uffizi

Swatch& Art este o colecție inspirată de ceasuri care îi poartă pe purtători într-o călătorie prin unele dintre cele mai mari picturi din lume, aflate în cele mai faimoase muzee din lume, cum ar fi Rijksmuseum din Amsterdam, Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid și Centrul Pompidou din Paris, printre altele.

Acum, seria artistică a ceasurilor elvețiene se extinde cu cea mai recentă linie Swatch Art Journey! Împreună cu partenerii săi MoMA, Magritte, Louvre Abu Dhabi și Le Gallerie Degli Uffizi, marca ne poartă într-o aventură prin diferite etape ale istoriei artei, prezentându-ne potențialul său creativ nelimitat, de la Botticelli la Lichtenstein.

Colecția de ceasuri pop art Swatch x MoMA

Călătoria cu Swatch Art Journey 2023 începe la MoMA, sau Muzeul de Artă Modernă din New York. Acolo se întâlnesc modernitatea, știința și o abordare creativă a formei, la granițele artei timpului nostru. O astfel de perspectivă este întruchipată în cea mai recentă linie Swatch x MoMA.

Această colaborare reînnoită a avut ca rezultat două ceasuri care celebrează cea de-a 100-a aniversare a legendei americane a artei pop Roy Lichtenstein. Stilul monocrom și caricatural al operelor sale poate fi admirat în cele două ceasuri Swatch MoMA Girl by Roy Lich tenstein SUOZ352 și Swatch MoMA Reverie by Roy Lichtenstein SO28Z117. Ambele modele sunt reproduceri ale picturilor iconice "Girl" din 1963 și "Reverie" din 1965.

Ceasuri Swatch MoMA Girl și Reverie de Roy Lichtenstein

Primul model, cu referința SUOZ352, înfățișează o femeie blondă cu un zâmbet hipnotizant, care este punctul central pe cadranul ceasului. Acesta este completat de un fundal albastru mat, care este culoarea uniformă a plicului și a curelei. Carcasa lor prezintă aceeași imprimare repetată, cu o grafică suplimentară a unei cutii de aerosoli.

Din colaborarea cu MoMA a rezultat și cel de-al doilea ceas Swatch SO28Z117, care, la rândul său, face referire la o altă lucrare de inspirație jazz-istică "Reverie" a lui Lichtenstein. Și aici există o imprimare cu chipul unei fete în centrul cadranului. Părul ei blond corespunde cu cureaua mată și cu plicul asortat de culoarea canarului. Stilul pop-art este completat de o buclă în formă de balon de desene animate, cu celebrul text: "Melodia îmi bântuie reveria".

Seria de ceasuri Swatch x Magritte jazz

Cu această notă muzicală și de jazz, este timpul să ne mutăm de la New York la Bruxelles, sau mai precis la Muzeul Magritte. Swatch, împreună cu o fundație belgiană non-profit, îi invită pe purtători să descopere lumea suprarealistă a pictorului René Magritte cu ocazia celei de-a 125-a aniversări a nașterii sale. Pentru a sărbători, Swatch a produs ceasuri cu cele mai cunoscute picturi ale lui Magritte - "La Trahison Des Images" din 1929 și "Le Fils de l'Homme" din 1964. Estetica lor simbolică onirică, precum și ironia lor plină de umor, sunt surprinse în două ceasuri tematice.

Primul, ceasul Swatch La Trahison Des Images by René Magritte SO29Z124, este o redare a operei "The Treachery of Images". Aceasta este imprimată pe un cadran multicolor sub forma unui vis cu ochii deschiși. Ea este completată de inscripțiile de pe cureaua de culoare deschisă: "Ceci est une Swatch" și fraza iconică originală: "Ceci n'est pas une pipe" (tradusă ca "Nu este o pipă. Este un swatch.").

Swatch ceasuri Le Fils de l'Homme și La Trahison Des Images de René Magritte

Corespunzător modelului SO29Z124 se află un alt ceas Swatch oniric , Le Fils de l'Homme by René Magritte SUOZ350. Acesta înfățișează o altă pictură a celebrului dadaist suprarealist intitulată "Fiul Omului". Este un autoportret în care apare un bărbat purtând o pălărie bowler și un măr verde care îi ascunde fața. Motivul este plasat în așa fel încât să curgă fără probleme pe plic și pe banda elastică, formând un întreg continuu. Bineînțeles, inscripția nu putea lipsi: "Ceci est une Swatch avec une pomme" (tradus prin "Acesta este un ceas Swatch cu un măr"), făcând în glumă referire la citatul pictorului din Trădarea imaginilor - "Ceci n'est pas une pipe".

Ceasul SwatchLe Fils de l'Homme by René Magritte este disponibil și cu o funcție SwatchPAY! Este vorba despre SwatchPAY The Surreal Pay! SVIZ103-5400!

2 în 1, ceasul artistic Swatch x Louvre Abu Dhabi

Călătoria brandului Swatch continuă. De data aceasta îi poartă pe purtători la unul dintre cele mai moderne muzee, Louvre Abu Dhabi, care combină modernitatea cu arhitectura tradițională islamică. Aici se află cele două opere celebre care au inspirat ceasul Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolable SUOZ351.

Suntem încântați să încheiem un parteneriat cu Swatch, din care a rezultat ceasul Louvre Abu Dhabi, care face parte din colecția exclusivă Swatch Art Journey. Ceasurile din această serie sunt unice prin faptul că sunt inspirate de lucrări din muzee din întreaga lume, demonstrând potențialul nelimitat al artei. [...] datorită ideii geniale a Swatch, împreună putem prezenta arta într-un mod nou prin intermediul acestor ceasuri unice - aducând arta mai aproape de oameni în fiecare zi.

Manuel Rabaté, director al Louvre Abu Dhabi

Swatch SUOZ351 a fost inspirat de puterea naturii, așa cum este descrisă în două lucrări magnifice ale unor maeștri care au făcut epocă. Partea frontală a ceasului este împodobită cu o reproducere a celebrei xilogravuri din 1831 "Marele val din Kanagawa" a artistului japonez Katsushika Hokusai, care face parte din seria iconică a artistului intitulată "Treizeci și șase de vederi ale naturii". "Treizeci și șase de vederi ale Muntelui Fuji". În prim-plan, se poate admira grozăvia unui val îngrămădit, plin de spumă, în nuanțe de albastru prusac.

Swatch Marele val de Hokusai și ceasul Astrolable

În contrast, fundalul, sau partea de jos a carcasei, înfățișează o hartă a cerului de noapte cu un "Astrolabiu". Acest instrument astronomic simplu de măsurare, o minune a tehnologiei, a fost construit între 1726 și 1727 de Muhammad ibn Ahmad al-Battûtî. Astrolabul a fost folosit de marinari în navigație pentru a calcula poziția stelelor pe cer.

Swatch Art Journey 2023 continuă să interacționeze cu arta. Cea de-a patra colaborare pe care brandul elvețian de ceasuri a întreprins-o pentru cea mai recentă colecție de artă este un parteneriat cu Le Gallerie degli Uffizi. Acesta este unul dintre cele mai importante complexe muzeale din lume, cunoscut pentru vasta sa colecție de capodopere renascentiste, sculpturi antice și picturi ale unor artiști precum Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael și Caravaggio.

Frumusețe renascentistă în ceasurile Swatch x Le Gallerie degli Uffizi

Ceasurile Swatchx Le Gallerie degli Uffizi permit purtătorilor și iubitorilor de artă să experimenteze la prima mână două dintre cele mai remarcabile lucrări ale maestrului Sandro Botticelli, "Nașterea lui Venus" și "Primăvara", o celebrare a naturii și a feminității.

Pictura renascentistă"Nașterea lui Venus", datată în jurul anului 1486, a fost reinterpretată de marca Swatch în ceasul Swatch Nascita Di Venere by Sandro Botticelli GZ360. Producătorul a reușit să capteze textura originală a picturii. Scena mitologică a fost reprodusă în culori pastelate verde deschis și albastru deschis, cu accente aurii. Scutul este decorat cu figurile zeilor vântului Zephyr și Aura, în timp ce centura este decorată cu chipul zeiței Venus și un motiv floral delicat care o însoțește.

Ceasuri Swatch Nascita Di Venere și Allegoria Della Priomavera de Sandro Botticelli

Frumusețea naturii și reprezentarea alegorică a primăverii de către Botticelli sunt prezentate de un alt ceas Swatch Allegoria Della Primavera by Sandro Botticelli SUOZ357. Pictura "Allegoria Della Primavera" din pensula artistului italian este o reprezentare alegorică a primăverii cu prosperitatea și dragostea pentru vegetație. Atât capodopera renascentistă, cât și Swatch SUOZ357 introduc privitorul în lumea Flora. Zeița florilor este reprezentată înconjurată de peste 14 specii de plante, inclusiv violete, albăstrele, căpșuni, mithras și citrice.

Colecția în premieră Swatch Art Journey 2023 este acum în vânzare la Casa de ceasuri!

Premiera colecției de ceasuri Swatch Art Journey 2023 vine în 2 părți. O serie dedicată artiștilor Roy Lichtenstein - Swatch MoMA Girl SUOZ352, Swatch MoMA Reverie SO28Z117, și René Magritte în Swatch La Trahison Des Images SO29Z124 și Swatch Le Fils de l'Homme SUOZ350- este disponibilă începând cu 16 martie. Pe de altă parte, alte ceasuri vor fi puse în vânzare începând cu 13 aprilie - Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolabe SUOZ351, care combină energia "Marelui val din Kanagawa" al lui Hokusai cu "Astrolabe ", și modelele inspirate de picturile lui Sandro Botticelli, și anume Swatch Nascita Di Venere GZ360 și Swatch Allegoria Della Primavera SUOZ357.

Swatch Art Journey 2023 ceasuri

Intrați în lumea artei și descoperiți frumusețea și puterea imaginației. Împreună cu marca elvețiană Swatch și cu muzeele MoMA, Magritte, Le Gallerie Degli Uffizi și Louvre Abu Dhabi, explorați fața utilitară și funcțională a artei!


Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.