Cadran ametist în ediția limitată a ceasului Venezianico Nereide Ametista

Venezianico

Cadran ametist în ediția limitată a ceasului Venezianico Nereide Ametista

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

15 aprilie 2024

Marca Venezianico a anunțat lansarea unui nou model Nereide Ametista, limitat la 400 de bucăți. Ceasul combină bogata tradiție a meșteșugului venețian cu experimentele cu materiale contemporane. Pe lângă cadranul ametist și învelișul din oțel inoxidabil, modelul se remarcă prin utilizarea tungstenului pentru lunetă. Acesta este un metal extrem de durabil, cunoscut pentru proprietățile sale mecanice excelente.

Eleganța și strălucirea ametistului în ceasul Venezianico Nereide Ametista

Ametistul este o varietate de cuarț cu nuanțe purpurii care variază de la nuanțe ușoare și delicate la culori intense și profunde. Frumusețea sa este evidențiată de capacitatea sa de a reflecta ușor lumina, creând un efect frumos, strălucitor. Datorită strălucirii și eleganței sale excepționale, ametistul a fost folosit pentru a crea bijuterii și obiecte artistice de înaltă calitate. Încă din Evul Mediu, acesta a ocupat un loc de onoare în crearea de bijuterii și ornamente venețiene. Această piatră prețioasă i-a fascinat și inspirat întotdeauna pe artizani, devenind un simbol al eleganței și al rafinamentului.

Venezianico Nereide Ametista la îndemână

Cadranul unic de ametist al ceasului Venezianico Nereide Ametista

Ceasul Venezianico Nereide Ametista folosește ametist adevărat pentru cadranul unic. Cadranul a fost realizat dintr-o singură bucată de ametist, ceea ce nu este o sarcină ușoară. Grosimea acestuia este de numai 0,4 mm. Această operațiune necesită o precizie excepțională și un control atent al instrumentelor, având în vedere fragilitatea naturală a pietrei și tendința sa de a se sparge. Odată încheiată această etapă, discul este asamblat cu grijă de către meșteri specializați.

Scut Venezianico Nereide Ametista

Venezianico Nereide Ametista Venezianico cu funcționalitate divera

Întreaga colecție Nereide se inspiră din submarinul cu același nume, imaginea acestuia fiind cea care decorează fundul cu șurub al ceasului. Modelul are, de asemenea, o coroană înșurubată și o lunetă rotativă cu o scală de minute cu inserție de tungsten, ceea ce, combinat cu o rezistență la apă de 20 ATM, îl face un ceas de scafandru. Învelișul de 42 de milimetri al ceasului este realizat din oțel inoxidabil 316L. Cadranul ametist este completat de indici liniari lizibili și de mâini cu strat luminescent elvețian Super-LumiNova BGW9. Data din zilele lunii este plasată la ora 3.

Venezianico Nereide Ametista capac gravat Venezianico Nereide Ametista

Venezianico Nereide Ametista este, de asemenea, disponibil cu o brățară din oțel

Cadranul Venezianico este protejat împotriva deteriorării de o sticlă de safir cu antireflector intern. În inima ceasului, asigurând precizia mișcării, se află mișcarea automată elvețiană Selitta SW200-1, completată de o curea din cauciuc violet de fabricație italiană, a cărei culoare corespunde cadranului ceasului. Va fi disponibil și un set care vine cu o brățară din oțel.

Venezianico Nereide Ametista Venezianico pe curea și brățară


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.