Un nou Presage cu un cadran din porțelan care va încânta orice iubitor de ceasuri! Check out noutatea de la marca Seiko!

Știri

Un nou Presage cu un cadran din porțelan care va încânta orice iubitor de ceasuri! Check out noutatea de la marca Seiko!

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

09 iulie 2024

Seiko, cunoscut pentru edițiile sale sportive precum Prospex 4R 'Shog-urai' Diver și Prospex Marinemaster, introduce ceva special pentru iubitorii de clasici. Noul Presage Craftsmanship Series Arita Porcelain Dial SPB445 este un bun exemplu de măiestrie și eleganță orologeră. Modelul este o continuare a seriei tradiționale Presage, care prezintă modele cu cadrane realizate din email sau lac urushi. De data aceasta, Seiko a apelat la porțelanul japonez de la Arita, renumit pentru produsele sale ceramice încă din secolul al XVI-lea.

Cadran din porțelan. O capodoperă a măiestriei de la Arita

Piesa centrală a noului Seiko Presage este un cadran unic, realizat manual, din porțelan. Procesul de creare a acestuia este o adevărată artă, care necesită o precizie și o răbdare extraordinare. Cadranul este turnat din lut de porțelan și apoi supus unui proces complicat de tratare care implică trei arderi la 1.300°C. Rezultatul final este un cadran cu nuanța delicată albastru-gri caracteristică porțelanului Arita. Cele două adâncituri din centru și de la ora 6 cu contorul de 24 de ore atrag atenția. Contrastul dintre porțelanul strălucitor și limbile, indicii și inscripțiile albastru închis subliniază caracterul unic al acestui ceas.

Plicul și brățara. O sinteză de eleganță și durabilitate

Seiko a avut grijă nu numai de cadranul unic, ci și de celelalte elemente ale ceasului. Cu un diametru de 40,6 mm și o înălțime de 12,5 mm, plicul este realizat din oțel inoxidabil și acoperit cu un strat special de întărire pentru a-i spori rezistența la zgârieturi. Ansele plicului au fost atent modelate, conferindu-i un profil dinamic, iar combinația de suprafețe lustruite și periate subliniază caracterul elegant al modelului. Aceasta este completată de brățara unică cu cinci rânduri, în care verigile exterioare sunt periate, iar cele din mijloc sunt lustruite, creând un joc fascinant de lumini pe încheietura mâinii.

Seiko Presage

Mecanism. Fiabilitate în serviciul preciziei

În inima noului Seiko Presage Craftsmanship Series Arita Porcelain Dial SPB445 se află calibrul automat avansat 6R5H. Aceasta este o versiune îmbunătățită a popularei mișcări 6R55, care oferă o impresionantă rezervă de mers de 3 zile. Ca urmare, ceasul nu este doar uimitor la vedere, ci garantează, de asemenea, funcționarea fiabilă și cronometrarea precisă, atât de importante pentru pasionații de orologerie cu discernământ.

Funcționalitate într-un clasic

În ciuda caracterului său clasic, noul Seiko Presage SPB445 nu uită de funcționalitate. În plus față de indicarea standard a orelor, minutelor și secundelor, ceasul este echipat cu un contor practic de 24 de ore, situat într-o nișă la ora 6. Aceasta nu este doar o soluție practică, ci și un element care evidențiază designul unic al cadranului. Astfel, pentru un preț de aproximativ 8750 PLN, obținem nu numai un model de ceas frumos, ci și unul funcțional, care va deveni cu siguranță mândria oricărei colecții.


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.