Venezianico ispitește cu unicitatea frumuseții naturale - premiera modelului Nereide Agata

Venezianico

Venezianico ispitește cu unicitatea frumuseții naturale - premiera modelului Nereide Agata

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

19 martie 2024

Producătorul italian de ceasuri cu un design ieșit din comun, marca Venezianico, a programat lansarea noului model Nereide Agata pentru săptămâna viitoare, pe 27 martie. Ceasul se distinge printr-un cadran realizat din agat, o piatră semiprețioasă formată în interiorul rocilor vulcanice. Unicitatea modelului este subliniată de lansarea unei ediții limitate de 300 de bucăți numerotate.

 
 

Piatră semiprețioasă în ceasul Venezianico Nereide Agate de la Venezianico.

Agatul este o piatră semiprețioasă de o frumusețe excepțională, care se formează în cavitățile rocilor vulcanice printr-un proces de stratificare a siliciului și a mineralelor. Acest fenomen are loc în timpul erupțiilor vulcanice, când magma creează goluri și fisuri în scoarța terestră. De-a lungul mileniilor, apa saturată de silice se infiltrează în cavități, creând straturi unice de culoare și textură. Astfel, agatul devine o piatră semiprețioasă unică, care arată extraordinar pe cadranul ceasului Venezianico.

 

venezianico nereide agata pe încheietura mâinii

 

Arta de a crea un cadran Venezianico Nereide Agate - un proces plin de precizie și îndemânare manuală

Procesul de creare a agatei este de o natură unică, conferind fiecărei pietre o paletă de culori și un model unic, oferind fiecărei piese a ceasului o personalitate individuală. Dezbrăcată de toate impuritățile, piatra este selectată cu grijă, apoi tăiată și lustruită cu precizie pentru a crea o formă de disc uniformă pentru cadranul ceasului. Indicii sunt apoi aplicați pe aceasta. Acest proces complex și detaliat necesită multă concentrare și dexteritate manuală.

 

scut venezianico nereide agata

 

Capacul Venezianico Nereide Agata decorat cu un vulcan gravat

Învelișul ceasului Venezianico este realizat din oțel inoxidabil 316L, cu un capac decorat cu gravură pe spate. Acesta înfățișează un vulcan în proces de erupție, ceea ce se potrivește în mod coerent cu conceptul de design al ceasului. Cadranul din agat, cu striațiile și nuanțele sale unice, face aluzie vizuală la fenomenele asociate cu acțiunea lavei asupra rocilor și la formarea vulcanilor. Cadranul prezintă, de asemenea, numărul de limitare al modelului specific. Rezistența la apă de 20 ATM vă permite să înotați liber cu ceasul și chiar să vă scufundați fără o butelie de oxigen.

 

venezianico nereide agata dekle

 

Construcția și funcțiile ceasului Venezianico Nereide Agata

Frumosul cadran în nuanțe de portocaliu este completat de indici și mâini liniare lizibile, ambele acoperite cu Super-LumiNova BGW9. La ora 3 este amplasat un contor pentru data zilei din lună. Cadranul este protejat împotriva deteriorării de o sticlă de safir cu strat antireflex. Plicul este conectat la o curea din cauciuc portocaliu fabricată în Italia. O brățară suplimentară din oțel inoxidabil poate fi achiziționată pentru acest model. Pe plic este montat un luneta rotativă cu 120 de clicuri cu inserție de tungsten - cel mai dur material din lume, care este greu de zgâriat. În inima ceasului Venezianico Nereide Agata se află mișcarea automată elvețiană Cal. Sellita SW200-1.

 

venezianico nereide agada venezianico curea de cauciuc și brățară


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.