Ceasuri inspirate de opere de artă. Swatch extinde colecția de la Tate Gallery

Swatch

Ceasuri inspirate de opere de artă. Swatch extinde colecția de la Tate Gallery

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

09 aprilie 2024

Swatch își continuă colaborarea cu celebrul lanț de galerii Tate, extinzând gama de ceasuri inspirate de opere de artă. Cu Swatch Art Journey din acest an, producătorul dorește să ajungă la un public mai larg prin intermediul artei. Parteneriatul Swatch x Tate Gallery este o călătorie prin timp și stiluri. Artiștii emblematici și piesele excepționale selectate pentru colecția din acest an sunt sinonime cu depășirea limitelor, inovația, provocarea pozitivă și bucuria de a trăi pentru care marca Swatch este renumită.

 
 

Swatch Tate Gallery Scarlet Sunset (Apus de soare) de Turner și Blue Circus (Circul albastru) de Chagall

Swatch Tate Gallery Turner's Scarlet Sunset (Apus de soare în stacojiu) SO28Z700 utilizează imaginea iconică prin prezentarea acesteia pe suprafața întregului ceas, concentrându-se pe lumină și culoare. Utilizarea creativă a unei mâini de dată adaugă profunzime designului general - soarele de pe cadran își schimbă subtil nuanța în fiecare zi, într-un ciclu de 14 zile, datorită unei mâini de dată multicolore speciale. Un alt model a fost inspirat de o pictură a lui Marc Chagall. Modelul Swatch Tate Gallery Chagall's Blue Circus SUOZ365 evocă amintiri de circ datorită culorii albastre intense și vibrante de pe curea și de pe cadran. La capătul acelor de ceasuri se află o seceră a lunii, în timp ce pe acul minutelor este reprezentată imaginea unui ochi.

 
Swatch Tate Gallery Turner's Scarlet Sunset (Apus de soare)
swatch Chagall's Blue Circus
 

Swatch Tate Gallery Tate Gallery Tate Gallery Miro Femeile și pasărea Miro în lumina lunii i Two Women Holding Flowers de Leger

Ceasul Swatch Tate Gallery Tate Gallery Miro Femeile și pasărea Miro în lumina lunii SO29Z136 prezintă fragmente dintr-o pictură a pictorului, sculptorului și ceramistului spaniol Joan Miró Women And Bird In The Moonlight. Modelul are un înveliș transparent mat de culoare albastru închis, care adăpostește un cadran colorat cu indici albi imprimați și mâini albastru închis. Fernand Léger a făcut parte din avangarda artistică pariziană de la începutul secolului XX și a fost asociat cu cubismul. Imaginea sa este reprezentată pe cureaua și pe cadranul modelului Swatch Tate Gallery Leger's Two Women Holding Flowers SUOZ363. Timpul este indicat aici de o acută galbenă pentru ore, o acută roșie pentru minute și o acută verde pentru secunde.

 
Swatch Tate Gallery Tate Gallery Miro Femeile și pasărea Miro în lumina lunii
swatch Leger's Two Women Holding Flowers
 

Swatch Tate Gallery Melcul lui Matisse de la Swatch Tate Gallery și modelul Orange And Red On Pink al lui Barns-Graham

Swatch Tate Gallery Melcul lui Matisse de la Swatch Tate Gallery SO28Z127 este inspirat de o pictură a artistului vizual francez Henri Matisse, fondatorul Fauvismului - un stil de pictură îndrăzneț și influent, caracterizat prin culori vibrante și tușe libere. Acest model prezintă pictura The Snail pe cadran și pe curea. În plus, cureaua prezintă și semnătura artistului. Cadranul este completat de mâini negre. Picturile artistei britanice Wilhelmina Barns-Graham sunt o explozie de culori vibrante și de tușe energice și libere. Așa este ceasul Swatch Tate Gallery Barns-Graham's Orange And Red On Pink SUOZ362 inspirat de lucrările artistei. La acest model, indicii mari de culoare neagră sunt imprimați pe sticla care acoperă cadranul. Acele pentru ore și minute sunt negre, în timp ce secundele sunt măsurate de o mână albă.

 
Swatch Tate Gallery Melcul lui Matisse de la Swatch Tate Gallery
Swatch Barns-Graham's Orange și roșu pe roz
 

Swatch Tate Gallery Spiralele lui Bourgeois

Ultimul model din noua colecție Tate Gallery este ceasul Swatch Tate Gallery Spirale Bourgeois's Spirals SUOZ364. Acesta are un înveliș transparent albastru mat, iar cadranul și cureaua albastru mat sunt decorate cu un fragment imprimat din tabloul Spirals. Ora este indicată de mâini roșii care contrastează bine cu cadranul. Acest model este, de asemenea, disponibil cu funcția SwatchPAY! care vă permite să efectuați o plată securizată printr-o simplă mișcare a încheieturii mâinii.

 

Swatch Tate Gallery Spirale Bourgeois's Spirals

 

Toate modelele din linia.

 

Swatch Tate Gallery


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.