Un ceas off-road pentru cei pretențioși - Luminox Atacama Field 1960 în trei variante

Luminox

Un ceas off-road pentru cei pretențioși - Luminox Atacama Field 1960 în trei variante

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

12 martie 2024

Marca elvețiană de ceasuri Luminox a lansat în luna februarie a acestui an noua serie de ceasuri Atacama Field 1960. Numele liniei se referă, bineînțeles, la deșertul Atacama, care se află în Chile și este una dintre cele mai aride zone din lume. Noua serie, cu finisajul texturat al cadranului, evocă tocmai peisajul aspru al deșertului. Aceste ceasuri de înaltă performanță, super lizibile și robuste sunt concepute pentru explorarea celor mai ostile medii.

 
  • Luminox a dezvăluit cea mai recentă linie de ceasuri Atacama Field 1960.
  • Inspirat de ceasurile de teren, modelul se caracterizează prin robustețe și funcționalitate ridicată.
  • Acesta este disponibil în trei versiuni de culoare a cadranului.
  • Aflați mai multe despre aceste ceasuri pe blogul nostru.
 

Ceasul de teren în cea mai bună formă - Luminox Atacama Field 1960

Ceasul de teren a devenit proeminent în timpul Primului Război Mondial datorită nevoii soldaților de a avea ceasuri fiabile și portabile. Războiul din tranșee necesita o lizibilitate imediată și o cronometrare precisă, ceasurile trebuind să fie suficient de compacte pentru a putea fi purtate la încheietura mâinii. Având în vedere condițiile dure de pe teren, ceasurile trebuiau să fie rezistente la apă și la șocuri. O astfel de cerință a creat stilul distinctiv "Field" al ceasurilor de teren, care este robust și practic. Ceasul Luminox Atacama Field 1960 de astăzi împărtășește aceste calități și păstrează un design utilitar și eficient.

 

Luminox Atacama Field 1960

 

Luminox Atacama Field 1960 - lizibilitate și funcționalitate la cel mai înalt nivel

Luminox Atacama Field 1960 este întruchiparea unui ceas de teren. Este caracterizat de un design curat, cu un cadran mare, prevăzut cu indicatoare de 12 și 24 de ore, tuburi de tritiu pe indicii liniari, pe limbile orelor și minutelor, o secundară cu vârf roșu și o săgeată roșie pentru o mai mare lizibilitate, plasată lângă ștampila datei din ziua lunii, situată la ora 3. Tehnologia Luminox Light asigură vizibilitatea în toate condițiile de iluminare (sau în absența totală a luminii) timp de până la 25 de ani. Cadranul este protejat împotriva deteriorării de o sticlă de safir cu strat anti-reflexie.

 

Luminox Atacama Field 1960 cadran verde închis

 

Trei versiuni ale cadranului de pe ceasul Luminox Atacama Field 1960

Cel mai recent ceas Luminox are un plic de 43 de milimetri realizat din Carbonox, cu o coroană din oțel protejată de o parte conturată a plicului. Partea din spate a carcasei din oțel, care este înșurubată, este decorată cu o gravură care seamănă cu o busolă cu imaginea unui glob pământesc cu indicații ale direcțiilor lumii. Rezistența la apă de 10 ATM permite înotul și scufundările fără butelie de oxigen cu ceasul la îndemână. Funcționarea modelului se bazează pe o mișcare elvețiană cu cuarț. Există trei modele în linie. Blackout cu cadran negru și indici și mâini gri, cu cadran verde închis și indici de culoare nisip și cu cadran negru și mâini și indici de culoare nisip. Toate modelele sunt prevăzute cu o curea solidă din plastic cu un efect de textură textilă în partea superioară. Ultimul model vine, de asemenea, cu o curea suplimentară de tip NATO de culoare nisip cu cusături negre.

 

Luminox Atacama Field 1960 negru și nisip cadran negru și nisip


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.