Bijuterii pentru persoanele care suferă de alergii - ce trebuie să caute

Varietăți

Bijuterii pentru persoanele care suferă de alergii - ce trebuie să caute

Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.

24 aprilie 2024

Atunci când cumpărăm bijuterii, suntem adesea ghidați de estetica și de valorile vizuale. Uităm cât de important este materialul din care este confecționată. Mai ales dacă ne luptăm cu alergiile cutanate, care sunt frecvente în zilele noastre. Pentru a evita dezamăgirile și consecințele neplăcute ale alergiilor, vă vom sugera ce trebuie să căutați atunci când alegeți bijuterii pentru persoanele care suferă de alergii.

De ce pot fi bijuteriile alergenice?

De ce bijuteriile pot provoca alergii? Vinovatul este în primul rând nichelul. Se estimează că aproximativ 15% din populație este alergică la acest metal. Sensibilizarea este mult mai frecventă la femei decât la bărbați. Unii văd o corelație între tulburările hormonale, un metabolism anormal al fierului și alergia la acest element chimic. Reacțiile alergice severe ating un număr tot mai mare de persoane din întreaga lume, inclusiv chiar și copii mici de 5 ani. Problema a fost recunoscută atât de OMS, cât și de Uniunea Europeană, care a introdus o restricție privind utilizarea nichelului în materialele de bijuterie. Au fost introduse standarde stricte care permit stabilirea gradului de eliberare a nichelului dintr-un obiect care vine în contact cu pielea. Acesta este de până la 0,5µg/cm2 pe săptămână și de până la 0,2µg/cm2 pe săptămână pentru ace. Comitetul European de Standardizare poate comanda teste de control pentru a verifica dacă întreprinderile respectă Regulamentul (CE) nr. 552/2009 al Comisiei din 22 iunie 2009.

Bijuterii din aur și pietre prețioase pentru femei Bonore

Există bijuterii care nu sunt alergenice?

Există bijuterii care nu sunt alergenice? Din fericire, da, există. Cheia selecției este alegerea materialului potrivit din care este confecționată. Se presupune că aurul și argintul nu ar trebui să fie alergenice. Merită să ne amintim, totuși, că proba este crucială în acest caz. Dacă optăm pentru produse realizate din argint, ar trebui să alegem proba 925. Aceasta conține până la 92,5 la sută de metal pur, iar restul este realizat din alte metale care se presupune că influențează pozitiv durabilitatea și duritatea aliajului. Situația este similară cu aurul. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că aurul în forma sa pură este foarte moale, astfel încât conținutul de alte metale din aliaj trebuie să fie ușor mai mare. Cea mai bună alegere este eșantionul 585 (cel mai bun raport calitate-preț) sau 750 (puțin mai scump), care este, totuși, mai susceptibil la deteriorări și deformări.

Inele de aur pentru femei cu diamante de Bonore

O alegere excelentă pentru persoanele care suferă de alergii sunt și bijuteriile realizate din titan, ale căror caracteristici includ ușurința și un finisaj mat. Titanul pur este 100% antialergenic. Este interesant faptul că au fost raportate doar 0,1% dintre reacțiile alergice. Un alt material pe care nu doar industria bijuteriilor, ci și cea medicală îl utilizează cu predilecție este oțelul inoxidabil, cunoscut sub numele de oțel chirurgical. În ciuda conținutului său de nichel și crom, acesta este sigur; conform studiilor, cantitatea de nichel care intră în organism în oțelul inoxidabil 316L este de doar 0,01 μg/cm²/săptămână. Până în prezent, au fost descoperite doar 0,1 la sută dintre reacțiile alergice la acest metal. Rețineți, totuși, că până și cel mai antialergic material poate provoca o reacție cutanată în anumite condiții. Evitați să purtați bijuterii în saună, în timpul exercițiilor fizice sau în zilele călduroase. Atunci când este expusă la căldură, pielea transpiră și este mai susceptibilă la abraziuni, deteriorări.

Coliere de pietre prețioase Bonore pentru femei

Bijuterii din aur Bonore - alegerea elegantă pentru persoanele care suferă de alergii

Bonore este un brand specializat în crearea de bijuterii din aur exclusiviste. Marea majoritate a produselor brandului sunt realizate din aur 585 - ce înseamnă acest lucru? Conținutul de lingou pur în aliaj este de până la 58,5%. Acest lucru face ca proba de aur 585 să fie durabilă și dură. Ar trebui să adăugăm că aurul pur este prea moale și maleabil, motiv pentru care este amestecat cu alte metale. De asemenea, aurul de această calitate nu ar trebui să fie alergen, ceea ce reprezintă o informație importantă pentru persoanele care suferă de alergii. Dacă sunteți în căutarea unor bijuterii pentru femei de înaltă calitate, alegeți-le pe cele realizate din aur 585. Printre produsele sale numeroase, Bonore are lanțuri, pandantive, coliere, brățări și o gamă întreagă de inele, inclusiv inele de logodnă cu diamante.

Inele pentru femei de la brandul de aur și pietre prețioase Bonore

Bijuterii Sif Jakobs - la standarde exigente

Sif jakobs este un brand cu sediul la Copenhaga care creează bijuterii ultrafeminine, moderne, într-un stil ușor scandinav. Designerul, care este și fondatorul brandului, a ținut la calitatea ridicată a produselor. Acesta este motivul pentru care reprezentanții Force Technology, care este una dintre cele mai respectate companii de consultanță tehnologică din Danemarca, vizitează periodic sediul companiei. Standardele pe care marca le-a adoptat sunt mai stricte decât standardele internaționale. Acest lucru înseamnă că nu există nichel în bijuteriile Sif Jakobs, iar acest lucru este confirmat de rezultatele inspecțiilor. Așadar, vă puteți bucura de cerceii dumneavoastră preferați, de brățările strălucitoare sau de inelele de cocktail fără să vă faceți griji pentru sănătatea dumneavoastră.

Coeur de Lion - "făcut manual în Germania"

Atunci când alegem bijuterii pentru persoanele care suferă de alergii, nu trebuie să uităm marca germană Coeur de Lion. Bijuteriile lor sunt extrem de frumoase, multicolore și atrăgătoare. Practic, fiecare etapă de producție, inclusiv controlul final al calității, are loc la sediul lor din Stuttgart. Bijuteriile care îndeplinesc cerințele și standardele poartă marca de calitate. Certificatul de autenticitate care le însoțește confirmă, de asemenea, calitatea. Dacă doriți să fiți siguri că bijuteriile dumneavoastră sunt în siguranță și, pe de altă parte, visați la un colier de designer, atunci Coeur de Lion ar fi o alegere absolut perfectă.

Coeur de Lion marca Coeur de Lion colecția de bijuterii FW23 sezon FW23

Străluciți în bijuterii care nu provoacă alergii

Nu mai trebuie să vă faceți griji că veți dezvolta o alergie inestetică în jurul gâtului după ce ați purtat colierul preferat. Datorită standardelor internaționale, precum și a conștientizării brandului, tot mai multe produse sunt fără nichel. Acest lucru face ca purtarea bijuteriilor să fie o pură plăcere. În magazinul nostru online și în cel de papetărie veți găsi o gamă largă de bijuterii pentru femei și bărbați, precum și ceasuri pentru persoanele alergice.


Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.