O jumătate de secol de legendă - Casiotron îmbogățit cu tehnologie modernă într-o ediție limitată

Casio Vintage

O jumătate de secol de legendă - Casiotron îmbogățit cu tehnologie modernă într-o ediție limitată

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

05 martie 2024

Marca Casio sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a unui model unic. În 1974, producătorul a introdus în lume primul său ceas de mână. Modelul a introdus un suflu de inovație pe piața orologeră, deoarece a eliminat necesitatea corectării lunare a datei datorită funcției sale de calendar automat. Pentru a marca trecerea unei jumătăți de secol de la acest eveniment, Casio prezintă o versiune în ediție limitată a modelului Casiotron împrospătat și actualizat cu caracteristici moderne.

  • Casio sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a lansării primului său ceas de mână.
  • Pentru a marca această ocazie, producătorul a dezvăluit o versiune îmbogățită din punct de vedere tehnologic a modelului Casiotron.
  • Acest ceas, limitat la 4000 de exemplare, va fi disponibil în magazinul Eceasuri.ro.
  • Puteți găsi mai multe informații despre ceasuri pe blogul nostru.

Casiotron TRN-50: evoluția unui ceas electronic

Primul Casiotron a fost unic prin faptul că, pe lângă faptul că a fost primul ceas Casio, a fost și unul dintre primele ceasuri electronice fabricate vreodată. Un astfel de ceas a reprezentat o mare noutate pentru consumatori și a câștigat rapid popularitate. Casio a fost unul dintre primii producători care a putut oferi un astfel de produs, iar acest lucru s-a datorat experienței sale în fabricarea calculatoarelor electronice.

Casio Casiotron

Acum, pentru a onora legenda, a fost creat modelul Casio Casiotron TRN-50, care este confuz de asemănător cu originalul. Cu toate acestea, acesta dispune de mai multe tehnologii moderne pentru o mai mare utilitate și confort. Un sistem de sincronizare a timpului prin radio este asigurat prin recepționarea semnalelor de calibrare a timpului transmise de la șase stații din întreaga lume. Funcția Mobile Link, combinată cu tehnologia Bluetooth, permite conectarea ceasului la un smartphone pentru a asigura o cronometrare precisă și actualizări automate ale fusului orar. Mai mult, Casiotron TRN-50 are posibilitatea de a fi reîncărcat datorită energiei solare - Tough Solar.

Casio Casiotron comparație vechi nou

4000 de exemplare de Casiotron TRN-50

Ca și în cazul versiunii originale de acum 50 de ani, ceasul Casio reîmprospătat dispune de un capac care se închide cu șuruburi. Acesta a fost confecționat din sticlă pentru a permite recepționarea undelor radio prin intermediul unei antene încorporate. Simbolul vizibil pe spatele carcasei a fost reproiectat pentru a include o grafică a 50-a aniversare și un număr de ediție limitată. Vor fi disponibile pe piață 4.000 de exemplare ale acestui model special. Învelișul și brățara sunt realizate din oțel inoxidabil, iar afișajul este acoperit de sticlă minerală. Rezistența la apă a ceasului este estimată la 5 ATM, ceea ce îl protejează în cazul unor stropiri majore.

Capac Casio Casiotron

În încercarea de a utiliza eficient resursele limitate ale lumii, marca Casio a reevaluat ambalajul colecției sale standard de ceasuri. Adoptând hârtia ca materie primă primară, producătorul a reușit să obțină o reducere a consumului de plastic de aproximativ 82% în comparație cu ambalajele convenționale. Cutia acestui model aniversar Casiotron este, de asemenea, realizată din hârtie ecologică fără plastic.

Casetă Casiotron


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.