Suunto 9 Peak Pro vs. Suunto 9 Peak - comparație ceasuri

Suunto

Suunto 9 Peak Pro vs. Suunto 9 Peak - comparație ceasuri

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

28 octombrie 2022

Astăzi, vom lua la o tură două dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii finlandeze Suunto. Haideți să aflăm în ce se deosebesc și ce le caracterizează. Alăturați-vă nouă pentru o comparație între Suunto 9 Peak și 9 Peak Pro!

Suunto 9 Peak Pro, cel mai puternic ceas din istoria Suunto

Recenta lansare a modelului Suunto 9 Peak Pro a avut ecou în lumea ceasurilor de sport. Acest model ultraputernic impresionează nu numai prin designul său modern și minimalist, ci și prin funcționalitatea îmbunătățită. În comparație cu versiunea 9 Peak, există câteva îmbunătățiri semnificative. Să analizăm ce s-a schimbat.

Comparație între Suunto 9 Peak și Suunto 9 Peak Pro

Suunto 9 Peak vs. Suunto 9 Peak Pro - diferențele

Să începem cu ceea ce se află în interior. Suunto 9 Peak Pro dispune de un nou chipset, în timp ce versiunea 9 Peak îl încorporează pe cel utilizat în generațiile anterioare. În practică, acest lucru se traduce printr-o interfață mai rapidă și mai fluidă. Și aceasta a fost, de asemenea, modernizată. Cifrele sunt mai mari, culorile mai clare și contrastul mai puternic. Modificările aduse asigură o lizibilitate excelentă, un acces mai rapid la funcții și o utilizare confortabilă.

Interfața Suunto 9 Peak Pro
Interfața Suunto 9 Peak în stânga, interfața îmbunătățită Suunto 9 Peak Pro în dreapta

Bateria a fost, de asemenea, îmbunătățită. La 9 Peak Pro, bateria poate dura între 40 și 200 de ore în modul de antrenament (în 9 Peak este de 25-170 h), iar în cazul utilizării standard durează până la 21 de zile (în 9 Peak - 14 zile). Puteți încărca bateria pentru un antrenament de două ore în 10 minute și o puteți încărca complet într-o oră. Varianta Pro este, de asemenea, îmbunătățită cu încă două sisteme de navigație. Modelul se poate conecta la până la 32 de sateliți individuali în același timp, ceea ce crește semnificativ precizia citirii.

Suunto 9 Peak Pro de navigare

Cum rămâne cu durabilitatea? În timp ce Suunto 9 Peak este un model care a trecut testele producătorului, în noua versiune robustețea este confirmată și mai mult prin respectarea standardelor militare americane. Acest lucru înseamnă că modelul este rezistent la temperaturi ridicate și scăzute, presiune scăzută, șocuri termice, umiditate, pulverizare salină, șocuri, picături, ploaie înghețată, lumină solară, nisip și praf.

Pasionații de sport vor găsi două moduri noi în 9 Peak Pro - snorkelling și mermaiding. Cu acest model la încheietura mâinii, puteți merge sub apă până la o adâncime de 10 metri. Schimbările climatice în curs de desfășurare au fost o motivație pentru ca producătorul să fie mai transparent cu privire la ecologie. Prin urmare, energia necesară pentru fabricarea Suunto 9 Peak Pro provine din surse 100% regenerabile. De asemenea, obținem o indicație clară a amprentei de carbon. Pe parcursul întregului său ciclu de viață, ceasul emite doar 7,5 kg de echivalent CO2. Această cantitate este la fel de mare ca cea produsă prin parcurgerea a 44 km cu o mașină alimentată cu combustibili fosili.

Suunto 9 Peak Pro snorkelling

Ceasul sport Suunto 9 Peak Pro - diferență mică, efect semnificativ

S-ar părea că diferențele sunt puține la număr și că acestea sunt îmbunătățiri de ordin estetic. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr! În aceste îmbunătățiri constă puterea și inovația Suunto 9 Peak Pro. Acestea sporesc confortul utilizatorului, afectând viteza și performanța. Aceste schimbări vor fi vizibile în special pentru sportivi și perfecționiști pentru care fiecare detaliu contează.


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.