Reeditarea unui ceas din anii '70 în noul cronograf Certina DS-2 Automatic

Știri

Reeditarea unui ceas din anii '70 în noul cronograf Certina DS-2 Automatic

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

12 aprilie 2023

Modelele Certina DS-2 Chronolympic 8501 800 au fost cele mai cunoscute și mai de succes modele de cronografe ale mărcii. Noua reeditare este un indiciu al istoriei manufacturii, sărbătorind evenimentele extraordinare din anii '70. Vedeți două ceasuri Certina DS-2 Chronograph în premieră, reprezentând trecutul, viitorul și prezentul.

  • Ceasurile Certina DS-2 Chronolympic din anii 1970 au însoțit exploratorii din Himalaya în expediția lor pe Muntele Everest.
  • Dintre noile modele, unul reprezintă schema de culori din anii 1970, iar celălalt este o versiune nouă cu o schemă de culori auriu-verde-maro.
  • Ceasurile Certina DS-2 Chronograph dispun de un sistem dublu de securitate, un resort Nivachron™ și o mișcare bazată pe Valjoux 7750.
  • Pentru mai multe informații despre aceste ceasuri, vizitați blogul nostru

Ceasul Certina care a fost pe muntele Everest

Primele ceasuri au apărut pe piață la sfârșitul anilor 1960, când au început să câștige din nou popularitate. Erau echipate cu mișcări Valjoux 232, 234 și 726 cu încărcare manuală, până în 1975, când a fost introdusă o versiune automată cu Valjoux 7750. Între timp, Certina reușise să își facă celebre ceasurile. În 1970, a echipat o expediție japoneză pe Muntele Everest cu cinci ceasuri DS-2 Chronolympic. Yuichiro Miura a escaladat 7986 de metri în două luni, apoi și-a pus centura pe schiuri și a început să coboare muntele Himalaya, atingând viteze de 160 km/h. Din nefericire, după ce a urcat 2000 de metri (în doar 2 minute și 20 de secunde), a pierdut controlul, rostogolindu-se pe versant mai mult de câteva sute de metri, suferind răni grave. Himalayanul a supraviețuit din fericire, împreună cu ceasul său Certina Chronolympic.

Cadran de ceas Certina C024.462.18.041.00

Două noi variante ale Certina DS-2 Chronograph

Modelul DS-2 al vremii a stabilit noi standarde în ceea ce privește durabilitatea. Noua reeditare a ceasului Certina readuce spiritul ceasului care a fost în top, reprezentând în același timp un standard contemporan, chiar mai bun. Două variante de culoare ale modelului Certina DS-2 Chronograph Automatic sunt acum disponibile. Albastrul din Certina C024.462.18.041. 00 este o reproducere a designului și culorii unui ceas din anii '70. Au fost incluse detalii precum indicatorul galben, elementele cronografului de culoare roșie. Chiar și același font a fost folosit. În schimb, cea de-a doua variantă, Certina C024.462.36.091.00, este deja o nouă ofertă a mărcii. Schema de culori verde, aur (PVD) și bronz se potrivește perfect cu stilul vintage, subliniind istoria Chronolympic. Forma modelelor iconice a fost păstrată - un plic în formă de butoi (43 mm x 40,5 mm) ca o carapace de broască țestoasă, sistem Double Security, urechi scurte de plic și fără telescop.

Ceas Certina C024.462.36.091.00 variante de aur

Standardele actuale ale Certina în reeditarea cronografului DS-2

Ca mecanism de acționare se află mișcarea modernă cu încărcare automată ETA A05.231, dezvoltată de la emblematicul Valjoux, care a fost întotdeauna asociat cu seria Chronolympic. Acesta oferă o rezervă de mers extinsă de 68 de ore. Certina a folosit un resort de siliciu Nivachron™, care este rezistent la câmpurile magnetice. Purtătorul ceasului Certina DS-2 Chronograph se poate cufunda în mecanismele ceasului privind fundul transparent al carcasei. Designul asigură o rezistență la apă de 20 ATM. Ambele ceasuri pot fi cumpărate de pe site-ul Watchroom.


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.