Garmin Vivoactive 4 vs Venu - o comparație între seriile emblematice

Garmin

Garmin Vivoactive 4 vs Venu - o comparație între seriile emblematice

Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.

14 august 2023

Ceasurile inteligente Garmin sunt deja bine cunoscute în întreaga lume. Nu e de mirare, calitatea lor, numărul de facilități disponibile și toate celelalte caracteristici de la o serie la alta depășesc chiar și așteptările noastre. Cu toate acestea, de data aceasta am dori să ne concentrăm asupra a două colecții specifice - Vivoactive 4 și Venu, care la prima vedere par similare, dar totuși.... sunt diferite! Vedeți singuri unde constă diferența lor și care dintre ele va corespunde mai bine așteptărilor dumneavoastră.

Diferențe vizuale ale ceasurilor Garmin Vivoactive 4 și Venu

Să începem cu ceea ce observăm efectiv la prima vedere, și anume ecranul. Ambele serii dispun de ecrane tactile, care sunt susținute în continuare de două butoane. La acestea se adaugă posibilitatea extrem de convenabilă de plată contactless. Ambele colecții oferă posibilitatea de a reda muzică direct de pe ceas și diverse funcții de antrenament, așa cum îi stă bine mărcii Garmin. De fapt, seriile Vivoactive 4 și Venu sunt foarte asemănătoare, motiv pentru care, poate, este greu de observat la prima vedere diferențele dintre ele, care, desigur, există! Iar noi le vom evidenția special pentru tine.

Garmin Vivoactive

Garmin Vivoactive 4 și Venu - o comparație

Fiecare model are dimensiunea sa individuală și, prin urmare, și dimensiunea și rezoluția ecranului sunt diferite. În plus, seria Vivoactive 4 vine într-un format mai mic decât cel standard, iar acesta este Vivoactive 4s. Garmin Vivoactive dispune de un ecran MIP, în timp ce Venu dispune de un ecran AMOLED, care poate părea mai atractiv datorită intensității culorilor. Ambele serii dispun de un altimetru barometric încorporat pentru a înregistra mai precis altitudinea curentă pe baza presiunii. Rezistența la apă a ambelor colecții este evaluată la 5 ATM, astfel încât contactul prelungit cu apa este posibil. Pentru mulți dintre dumneavoastră, o adăugire importantă pe ambele ceasuri inteligente va fi cu siguranță și pulsoximetrul, care permite măsurarea saturației.

Garmin Venu 2

Bateria din ceasurile inteligente Vivoactive 4 și Venu

După cum știm, durata de viață a bateriei smartwatch-urilor pe care le alegem este extrem de importantă. Este diferența dintre serii în ceea ce privește durata de viață a bateriei foarte vizibilă? Vivoactive 4s poate funcționa cel mai mult timp cu o singură încărcare în modul ceas, la 8 zile, Vivoactive 4s va funcționa timp de 7 zile, în timp ce Venu va funcționa timp de 5 zile. În modul GPS, Venu se laudă cu cea mai lungă durată de funcționare, până la 18-20 de ore, urmat de Vivoactive 4 cu o durată de funcționare de 16-18 ore, iar ultimul pe listă va fi Vivoactive 4s cu o durată de funcționare de 12 sau 13 ore. Ultimul mod este GPS cu muzică și aici diferențele nu mai sunt atât de semnificative, întrucât Venu și Vivoactive 4 pot funcționa timp de 6 ore, în timp ce Vivoactive 4s poate funcționa timp de 5 ore. În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că seria Venu are capacitatea de a șterge ecranul și, astfel, de a economisi energie, de unde ar putea proveni diferența în ceea ce privește durata de funcționare.

Garmin Venu

Garmin Vivoactive 4 și Venu pentru sportivi

Standard pentru ceasurile Garmin este monitorizarea activității pe toată durata zilei, numărul de pași făcuți sau numărul de etaje urcate, dar și monitorizarea pe 24 de ore a ritmului cardiac, a nivelului de stres sau a energiei corporale. Modelele în cauză vor funcționa bine atât pentru exerciții fizice în interior, cât și în aer liber, de orice fel(GPS+Glonass+Galileo), plus că poți încărca propriile planuri de antrenament personalizate, precum și pe cele gata de descărcare din aplicația Garmin Connect. Numărul de moduri de sport disponibile este cu adevărat impresionant, iar la acestea se adaugă și posibilitatea de a selecta un layout de date personalizat, împreună cu valorile afișate.

Garmin Vivoactive

Funcții suplimentare la ceasurile inteligente Garmin Vivoactive 4 și Venu

Să începem cu emblematicul Garmin Pay. Plata cumpărăturilor doar prin simpla atingere a ceasului este un lucru care va face cu siguranță o diferență în viața ta de zi cu zi. Tot ce trebuie să faceți este să completați datele relevante și ați terminat! În cazul în care citirea ritmului cardiac de la senzor este pierdută, va trebui să introduceți un cod PIN în ceas pentru a efectua o astfel de plată, ceea ce elimină amenințarea ca persoane nedorite să aibă acces la această opțiune, de exemplu, atunci când vă pierdeți accesoriul. De asemenea, puteți asculta muzică direct de pe ceas - este suficient să vă încărcați propriile piese sau să vă conectați la Spotify sau Deezer. Pentru iubitorii de a asculta tot felul de povești, producătorul a pregătit și posibilitatea de a reda podcasturi sau cărți audio. Și nu trebuie să uităm de posibilitatea de afișare a notificărilor de pe telefon. Acestea pot fi tot felul de notificări, fie că sunt de la aplicații, apeluri sau mesaje SMS.

Comparație între Vivoactive 4 și Venu - pe care să îl alegi?

Nu este greu de concluzionat că ambele serii impresionează prin dotările lor. Cu toate acestea, putem concluziona în unanimitate că vreuna dintre ele va fi mai bună? Probabil că nu în totalitate. După cum am menționat mai sus, Venu are un afișaj de o calitate mai bună și, desigur, o dimensiune și o lungime de lucru diferite. Cu toate acestea, alegerea este o chestiune care ține de individ. Tot ce știm este că într-adevăr orice smartwatch Garmin merită o mențiune specială, totul depinde de ceea ce așteptăm în ceea ce privește funcționalitatea și designul!


Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.