Garmin Forerunner 255 sau Forerunner 955 - care este mai bun?

Garmin

Garmin Forerunner 255 sau Forerunner 955 - care este mai bun?

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

23 iunie 2023

Ceasul de sport este un echipament care a devenit un accesoriu extrem de util pentru multe persoane care duc o viață activă, facilitând măsurători precise sau navigația. Astăzi vă invit la o comparație între două modele emblematice ale producătorului american de purtabile. Este vorba despre ceasurile Garmin Forerunner 255 și Garmin Forerunner 955, create special pentru alergători și triatloniști. Care sunt diferențele dintre cele două serii? Haideți să aflăm!

Asemănări - ceasuri Garmin multisport cu funcționalități îmbunătățite pentru alergători

Să începem cu asemănările. Ambele modele, în virtutea membrului Forerunner, se concentrează pe caracteristicile legate de activitățile de alergare. Ambele sunt dotate cu GPS multi-bandă, ecrane transreflectorizante lizibile în lumina soarelui cu o rezoluție de 260 × 260 px (cu excepția versiunii 255S - aici rezoluția este de 218 × 218 px), un senzor de ritm cardiac de ultimă generație , măsurarea oxigenului din sânge, controlul muzicii de la încheietura mâinii, plăți de proximitate, notificări telefonice și o baterie puternică care poate dura până la aproximativ două săptămâni în modul ceas.

forerunner 255 sau forerunner 955

Garmin Forerunner - diferențe de design și construcție

Garmin Forerunner 255 este un model disponibil în două dimensiuni. Versiunea S are un plic care măsoară 41 mm în diametru, în timp ce varianta standard are un diametru de 45,6 mm. Carcasa lui Forerunner 955, pe de altă parte, are un diametru de 46,5 mm. Diferențele de greutate sunt următoarele: 39, 49 și 53 de grame.

Există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește lățimea și metoda de montare a curelelor. Seria Forerunner 255 dispune de un mecanism de eliberare rapidă, modelul 255S are o lățime de 18 mm, iar versiunea 255 are o lățime de 22 mm. Pentru Forerunner 955, se potrivesc curelele Garmin cu lățimea de 22 mm concepute pentru această linie și curelele QuickFit de 22 mm cunoscute din colecția Garmin Fenix.

Diferențe Garmin Forerunner

Garmin Forerunner 255 vs. 955 - comparație

Hărți pe modelele Garmin Forerunner

Seria Forerunner 955 are încorporate hărți topografice color TopoActive Europe, precum și hărți ale stațiunilor de schi și ale terenurilor de golf din întreaga lume. Există, de asemenea, o funcție Trendline care trasează un traseu atractiv pentru a face exerciții fizice într-o locație nouă. Modelul vă permite să cartografiați drumurile și să le navigați. Utilizați Wi-Fi pentru a descărca hărți gratuite pentru orice regiune din lume.

Garmin Forerunner 255 nu dispune de facilitățile menționate mai sus și oferă o navigare simplificată. Acesta vă permite să afișați un traseu, să salvați locația și să calculați un traseu până la un punct de plecare și să navigați până la o destinație specifică sau de-a lungul unui traseu stabilit.

Încărcarea bateriei solare

Alimentarea cu energie solară este o funcție care se găsește doar pe anumite ceasuri Garmin 955 pentru a ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Conectivitatea la dispozitive externe

Ambele serii se pot conecta la dispozitive externe prin conectivitate Bluetooth și ANT+. Avantajul modelului Garmin Forerunner 955 este compatibilitatea cu mai multe dintre acestea. Modelul se va conecta la următorii senzori, cu care versiunea 255 nu va funcționa:

  • Senzorul pentru crosă de golf Approach CT10
  • Sistemul InREACH pentru conectarea și controlul unui comunicator prin satelit
  • senzor care măsoară nivelul de oxigenare a mușchilor
  • senzor care afișează informații despre schimbările de viteză în timpul conducerii
Garmin Forerunner 255 sau Forerunner 955

Moduri sport și funcții de antrenament

Ambele modele dispun de numeroase moduri sport, dar versiunea 955 are ceva mai multe. Enumerăm profilurile cu care a fost îmbunătățită varianta superioară: ciclism de fond, ciclism pe pietriș, deplasare cu bicicleta, cicloturism, ciclism pe șosea, cățărare, tenis, pickleball, padel, golf, disc golf, caiac, escaladă pe perete, bouldering, snowboarding de fond, schi de fond în stil clasic sau skate și snowshoeing.

În plus, Garmin 955 a fost extins pentru a include o funcție care indică momentul în care corpul este pregătit pentru un antrenament și un indicator de rezistență măsurat în timp real.

Garmin Forerunner 255 sa Forerunner 955 - care este în cele din urmă mai bun?

În concluzie - când vine vorba de funcționalitate, Garmin Forerunner 955 câștigă duelul. Cu toate acestea, dacă nu aveți nevoie de funcțiile menționate mai sus, cu care este îmbogățit atât de mult, 255 vă va tenta cu un preț foarte plăcut și o calitate de construcție la fel de ridicată.


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.