Swatch în colaborare cu legendarul Blancpain. Cufundați-vă în lumea colorată a oceanelor

Swatch

Swatch în colaborare cu legendarul Blancpain. Cufundați-vă în lumea colorată a oceanelor

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

08 septembrie 2023

Marca Swatch a decis să reamintească un simbol al orologeriei elvețiene: Blancpain Fifty Fathoms. Acest model extraordinar a fost creat în urmă cu 70 de ani și a revoluționat industria, devenind primul ceas dedicat scafandrilor. A meritat cu siguranță acest titlu, deoarece a fost proiectat de un scafandru și, atunci când a fost introdus pe piață, a devenit imediat cunoscut ca un instrument profesionist de cronometrare. A fost de încredere pentru pionierii scufundărilor și pușcașii marini din întreaga lume.

  • Stilul Swatch aduce un omagiu ceasului iconic Blancpain Fifty Fathoms pentru scafandri dal.
  • Colecția Bioceramic Scuba Fifty Fathoms este alcătuită din cinci modele pline de culoare.
  • Fiecare reprezintă o referință la unul dintre cele cinci oceane.
  • Aflați mai multe despre aceste ceasuri pe blogul nostru

Un omagiu adus unei legende - cinci noi modele de ceasuri Swatch

Cea mai recentă colaborare Swatch este un omagiu adus ceasului iconic. În cadrul acesteia, producătorul prezintă cinci modele noi. Colecția Bioceramic Scuba Fifty Fathoms face referire, prin numele său, la linia de ceasuri Swatch Scuba. Ceasurile din cea mai recentă colecție au toate caracteristicile care au caracterizat și modelul Blancpain Fifty Fathoms, și anume rezistența la apă de înaltă clasă, lizibilitatea, mișcarea mecanică, luneta rotativă și antimagnetismul. Linia este alcătuită din 5 modele ale căror nume fac referire la oceane. Seria include modelele Oceanul Arctic, Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic, Oceanul Indian și Oceanul Antarctic.

Oceanul Pacific Swatch

Modele inovatoare Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms, cu cursă mecanică SISTEM 51 și antimagnetism

Modelul Bioceramic Scuba Fifty Fathoms este rezistent la apă până la o adâncime acum destul de neobișnuită de 91 de metri. Acesta este un semn din partea Blacncpain - numele Fifty Fathoms se referă la fathomul anglo-saxon, măsura nautică istorică a adâncimii. Cincizeci de brațe reprezintă echivalentul a 91 de metri. Modelele din cea mai recentă colecție sunt echipate cu SISTEM 51, prima și singura mișcare mecanică care este creată în producție complet automată. Mecanismul își ia numele de la cele 51 de componente utilizate în fabricarea sa. Rezerva de mers este de 90 de ore. Datorită arcului de balans Nivachron™, ceasurile sunt antimagnetice.

 Oceanul Indian Swatch

Plonjați în lumea oceanelor - ceasurile Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms cu motive unice de animale marine

Animalele extraordinare și colorate care trăiesc în adâncurile tuturor celor cinci oceane sunt reprezentate sub capacul transparent al fiecărui ceas. Ele sunt reprezentate sub forma unei imprimări digitale pe pendul, care permite ceasului să fie înfășurat automat prin mișcarea încheieturii mâinii. Modelul Oceanul Arctic înfățișează un melc nudibranch caracterizat prin forme moi și subtile. Oceanul Pacific reprezintă melcul Chromodoris Kuiteri - radiant ca soarele, evocând apele calde și limpezi ale oceanului. Oceanul Atlantic, pe de altă parte, este Glaucus Atlanticus într-o culoare granat profundă care este asociată cu mările agitate. Nembrotha Kubaryana, reprezentată pe ceasul Oceanul Indian, stimulează imaginația prin profunzimea hipnotizantă a culorilor de corali. Pe de altă parte, Oceanul Antarctic este reprezentat de Tritoniella Belli, care face aluzie la misterul și farmecul apelor polare înghețate.

Oceanul Antarctic Swatch

Ceasuri Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms cu sloganuri inspiraționale

Toate ceasurile sunt realizate din material Bioceramic, care constă din ⅔ ceramică și ⅓ material bio. Învelișurile se combină cu curele NATO, care sunt realizate din plase de pescuit reciclate, pescuite din mare. Cadranul și coroana au în comun logo-urile Blancpain X Swatch. . Spatele Swatch prezintă sloganuri inspiraționale precum Passion For Diving, Licence To Explore, Ocean Breath, Protect What You Love și Immerse Yourself.

Oceanul Arctic

Referințe istorice ale ceasurilor Swatch din colecția Bioceramic Scuba Fifty Fathoms

Modelul Oceanul Arctic prezintă un simbol special pe cadran - trei frunze roșii care seamănă cu o moară de vânt pe un fundal galben, cu o cruce albă care le traversează. Sub acestea se află inscripția "No Radiations" (Fără radiații). Aceasta este o trimitere la ceasurile din anii 1960 concepute pentru scafandri, care purtau aceeași inscripție pentru a sublinia faptul că nu conțin radiu. Ulterior, acestea au devenit modele de colecție foarte căutate și astăzi fac parte din patrimoniul Fifty Fanthoms. Modelul Antarctic Ocean, pe de altă parte, are un indicator de contact cu apa. Din 1954, Blancpain a adăugat această caracteristică la unele dintre modelele sale pentru a fi folosită de cluburile de scufundări și unitățile militare. Situat la ora 6, senzorul se asigură că rezistența la apă a ceasului nu a fost afectată de utilizarea de către un scafandru anterior. O schimbare a culorii senzorului ar indica prezența umidității. Disponibilitatea tuturor modelelor din cea mai recentă colecție Swatch este foarte limitată.

Swatch Oceanul Atlantic


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.