Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic: o capodoperă tehnologică de la Yema pentru cea de-a 75-a aniversare a mărcii

Yema

Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic: o capodoperă tehnologică de la Yema pentru cea de-a 75-a aniversare a mărcii

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

22 mai 2024

Yachtigraph Tourbillon Mareographe Automatic este un ceas Yema în ediție limitată, proiectat și fabricat în întregime la Morteau și în Valea Jura franco-elvețiană, unde se află atelierele producătorului. Acest model unic de colecție este disponibil în oțel și bronz, fiecare fiind limitat la 75 de bucăți pentru a comemora cea de-a 75-a aniversare a Yema. Această creație extraordinară este propulsată de un calibru tourbillon unic cu înfășurare manuală, care oferă performanțe și complicații fără precedent. Acesta a fost proiectat de Olivier Mory, un renumit ceasornicar francez cu sediul în La Chaux-de-Fonds.

 
  • Ediția limitată a ceasului Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe Automatic este o capodoperă franco-elvețiană a orologeriei, caracterizată prin precizie excepțională, lux și tehnologie avansată.
  • Creat cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a mărcii Yema, modelul este disponibil în oțel și bronz, este limitat la 75 de exemplare și combină caracteristici unice, precum complicația de maree, durabilitatea și un tourbillon zburător.
  • Ceasul este disponibil în magazinul Eceasuri.ro.
  • Pentru mai multe informații despre ceasuri, vizitați blogul nostru.
 

Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic 75th Anniversary - O capodoperă franco-elvețiană a orologeriei.

Atelierele Yema sunt situate în Morteau, leagănul orologeriei franceze, la câțiva pași de regiunea orologeră elvețiană. Această comunitate orologieră transfrontalieră a evoluat treptat într-un adevărat ecosistem regional recunoscut ca patrimoniu cultural imaterial de către UNESCO în 2020. Toate componentele mecanismului tourbillon din modelul Yachtygraf Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition, inclusiv plicul, cadranul și acele, sunt fabricate în Franța și Elveția, pe o rază de 72 de kilometri de Morteau, de către artizani renumiți în domeniul orologeriei. Punțile de calibru și plăcile principale sunt fabricate în atelierele Yema din Morteau, unde are loc asamblarea finală a tuturor componentelor.

 
Yema Yachtygraf Tourbillon față
Capacul Yema Yachtygraf Tourbillon
 

Luxul combinat cu tehnologia avansată: funcția unică de maree a ceasurilor Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe Automatic 75th Anniversary

Modelul Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition constă, printre altele, într-o complicație de mare e plasată pe un subcadran elegant situat sub indexul de la ora 12. Pentru a observa acest fenomen natural magnific, subcadranul prezintă o mână mică, de bun gust, care indică mareele prin efectuarea unei jumătăți de rotație treptată la fiecare 6 ore, 12 minute și 7,89 secunde (trecând de la mareea înaltă la cea joasă și invers) și o rotație completă la fiecare 12 ore, 25 de minute și 15,79 secunde. Cadranul negru decorat cu o tăietură în formă de raze de soare este, de asemenea, împodobit cu o fereastră deschisă în formă de inimă prin care se poate vedea funcționarea mecanismului. Indicii și mâinile sunt umplute cu un strat de acoperire Super-LumiNova luminescent în întuneric. Modelul din bronz este numerotat 37.33.66.ZN.U6, în timp ce versiunea din oțel inoxidabil este 37.33.66.SN.U6.

 
Mecanismul Yema Yachtygraf Tourbillon
Yema Yachtygraf tourbillon tourbillon Yachtygraf Tourbillon
 

Rezistență și precizie extraordinare - tourbillonul francez Yema pentru cea de-a 75-a aniversare a mărcii

Noul ceas Yema a fost conceput așa cum a fost gândit, ca un așa-numit ceas-unealtă care poate rezista celor mai dure condiții. Cadranul este protejat de un cristal dublu de safir, iar pe plic este plasat un luneta rotativă unidirecțională din safir. Indicele de rezistență la apă al modelului este de 10 ATM, iar etanșeitatea sa este sporită și mai mult de fundul transparent al carcasei, care este înșurubat. Rezistența antimagnetică ridicată este creată la 2000 Gauss, iar rezistența la șocuri este de 5000G. Mișcarea automată franceză Yema 3000, unică și precisă, care duce ceasul la acțiune, oferă peste 4 zile de rezervă de funcționare, poartă 19 bijuterii și este formată din 130 de componente.

 
Componentele mecanismului Yema Yachtygraf Tourbillon Tourbillon
Yema Yachtygraf Tourbillon werk
 

Acest întreg set unic de funcții este cu atât mai remarcabil cu cât, de obicei, ceasurile cu tourbillon sunt opere de artă extrem de delicate. În acest caz, avem de-a face cu unul dintre cele mai rare tourbillonuri construite pentru uz zilnic. Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition este un ceas de un lux excepțional, care este atât robust și funcțional, cât și elegant și rafinat.

 

Yema Yachtygraf Tourbillon pe mână


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.