Venezianico Nereide GMT Cielo ceas în ediție limitată - estetică, farmec și funcționalitate într-unul singur

Venezianico

Venezianico Nereide GMT Cielo ceas în ediție limitată - estetică, farmec și funcționalitate într-unul singur

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

28 august 2023

Marca italiană Venezianico prezintă noul model Nereide GMT Cielo. Este un ceas de scufundări, rezistent la apă până la o adâncime de 20 ATM, care își ia numele de la una dintre cele mai recente minuni ale tehnologiei marine de la Venezianico - submarinul Nereide. Dispozitivul a fost conceput pentru a rezista la sarcini grele, ceea ce îl face deosebit de potrivit pentru cei implicați în sporturi nautice.

Țineți evidența timpului în întreaga lume cu ceasul Nereide GMT Cielo cu arătător GMT

Ceasul Venezianico este dotat cu o funcție de ceas mondial, funcția GMT. Aceasta este prescurtarea de la Greenwich Mean Time, ora locală a meridianului zero din cartierul londonez cu același nume. Modulul GMT constă într-o acționare suplimentară cu capăt de săgeată care face o rotație la fiecare 24 de ore, permițând urmărirea unui alt fus orar decât ora locală.

Venezianico Nereide GMT Cielo

Eleganța și farmecul ceasului Venezianico Nereide GMT Cielo

Ceasul Venezianico Nereide GMT Cielo este prevăzut cu o lunetă rotativă realizată dintr-o inserție unică cu sticlă optică BK7, care are un finisaj de oglindă. Acest element adaugă eleganță și strălucire ceasului, o caracteristică unică a colecției GMT. Materialul utilizat pentru luneta este unic pentru proprietățile sale fizice. Nu conține plumb, este ușor și are o calitate mai bună decât alte tipuri de sticlă. Dispersia sa redusă (număr Abbe în jur de 60) și indicele de refracție scăzut (în jur de 1,52), combinate cu transparența sa ridicată, îl fac un material ideal pentru crearea de obiecte din sticlă precise și durabile.

Venezianico Nereide GMT Cielo pe mână

Capacul Venezianico Nereide GMT Cielo cu simbolul sistemului de timp global bazat pe Greenwich

Învelișul ceasului Nereide GMT Cielo măsoară 39 mm în diametru, ceea ce îl face să se potrivească confortabil la orice încheietură. Coroana înșurubată adaugă practicitate și funcționalitate designului, oferind rezistență la apă până la 20 ATM. Partea din spate a carcasei cu gravură complexă comemorează adoptarea (pentru prima dată în 1884) a sistemului de 24 de fusuri orare ca sistem de referință orară globală bazat pe ora Greenwich. Gravura înfățișează globul pământesc și detaliază marile orașe ale lumii, care sunt prezentate alături de fusurile orare respective.

Capac Venezianico Nereide GMT Cielo

Estetica și precizia ceasului Venezianico Nereide GMT Cielo

Venezianico Nereide GMT Cielo are un cadran turcoaz cu un finisaj mat, conceput pentru a surprinde jocul subtil al luminii. Pe cadran sunt suprapuse indicii liniari clari, care, la fel ca și mâinile, sunt acoperite cu un strat luminescent. La ora 3, este plasată data lunii. Designul general creează o estetică captivantă. Culoarea turcoaz evocă liniștea cerului deschis, în timp ce finisajul mat adaugă o dimensiune de profunzime, conferind ceasului un aspect sofisticat și distinctiv. Ceasul își bazează precizia funcționării pe mișcarea automată japoneză Seiko NH34A GMT cu 24 de bijuterii și o rezervă de putere de 41 de ore. Modelul este limitat la 300 de bucăți.

Venezianico Nereide Venezianico GMT Cielo cadran zoom


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.