Venezianico cronograf - măiestrie și eleganță alimentat de Seiko NE86

Venezianico

Venezianico cronograf - măiestrie și eleganță alimentat de Seiko NE86

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

10 noiembrie 2022

Venezianico este o marcă italiană tânără care cucerește inimile clienților din întreaga lume. Ceasurile Venezianico se disting prin designul excepțional, precum și prin verighete automate de cea mai înaltă calitate. În prezent, producătorul se mândrește cu un cronograf care funcționează pe baza unui mecanism Seiko NE86 de ultimă generație.

Mecanismul Seiko NE86 precis și modern Seiko în noile ceasuri Venezianico

Atunci când a creat primul său cronograf, marca Venezianico s-a bazat pe una dintre cele mai bune mișcări Seiko NE86/8R46. Se remarcă prin precizia sa extraordinară. Cei mai experimentați ceasornicari sunt responsabili de asamblarea acestuia. Ce deosebește acest mecanism de altele?

seiko ne86 cronograf mișcare

În primul rând, are o roată cu coloană și un ambreiaj vertical. Această soluție este caracteristică celor mai precise cronografe. De asemenea, elimină problema așa-numitei "mâini săritoare". Fiecare coloană a mecanismului este finisată manual, astfel încât suprafețele sale sunt perfect netede.

seiko ne86 mecanism cronograf seiko ne86

În al doilea rând, arcul de păr este realizat dintr-un material unic. Ce este? Seiko a dezvoltat SPRON, un aliaj special de cobalt și nichel, în colaborare cu Institutul de Cercetare a Materialelor de la Universitatea Tohoku. Ce îl face diferit? Este mai flexibil, mai durabil, precum și rezistent la căldură și coroziune. În plus, este un material antimagnetic, ceea ce are un efect pozitiv asupra preciziei mișcării.

ceas marca venezianico bocintoro 40 cronograf model pentru bărbați

Unele persoane compară mișcarea Seiko NE86 cu mecanismul ETA 7750, mai bine cunoscut sub numele de Valjoux 7750. În ciuda performanțelor lor similare, timpul de creație, de exemplu, le separă. 1974 față de 2014 - de ce este acest lucru relevant? Seiko a folosit o tehnologie de ultimă oră, ceea ce face ca mecanismul să fie nu doar extrem de precis, ci și accesibil. Seiko NE86/8R46 este, de asemenea, mai subțire și mai mic în diametru, ceea ce are un impact asupra dimensiunii și grosimii plicului. În plus, este mai puțin zgomotos. Sistemul de încărcare bidirecțională joacă un rol important în acest caz. Datorită acesteia, rotorul nu este liber să se rotească, ceea ce anulează vibrațiile.

Magia cronografului - cum funcționează?

Ce este un cronograf? În termenii cei mai simpli, este o funcție suplimentară a unui ceas care vă permite să efectuați măsurători precise. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul corespunzător, care se află pe partea laterală a plicului. Măsurătorile sunt citite pe cadrane dedicate, iar acestea reprezintă marca cronografelor.

ceas cronograf pentru bărbați de venezianico bocintoro 40

Cel mai adesea, un cadran suplimentar este poziționat pe cadran pentru a număra secundele. Mecanismele mai complicate sunt echipate cu două sau trei subcadrane care numără sutimi și zecimi. Complicația cronografului este deosebit de utilă pentru sportivi, dar în zilele noastre are și o funcție decorativă care îmbogățește vizual cadranul de bază al ceasului.

ceas pentru bărbați marca venezianico bocintoro 40

Bucintoro - primul cronograf de la Venezianico

Primul cronograf de la Venezianico este sinonim cu precizia, eleganța și rafinamentul. Este întruchiparea a ceea ce localnicii numesc "venețianitate". Este unul dintre cele mai importante și cheie proiecte din portofoliul brandului pentru 2022, motiv pentru care primul cronograf Venezianico Bucintoro este dedicat magnificului galion istoric al Genovei, șeful de stat al Republicii Veneția Serenissima. Aceasta este barca care a deschis o regată de importanță istorică. Cei mai buni vâslași din Veneția au luat parte la el.


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.