Opere de artă cult pe ceasurile Timex datorită colaborării cu Muzeul Metropolitan de Artă

Timex

Opere de artă cult pe ceasurile Timex datorită colaborării cu Muzeul Metropolitan de Artă

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

10 ianuarie 2024

Cele două lumi sofisticate ale orologeriei și ale artei și-au unit forțele printr-o colaborare între marca Timex și Muzeul Metropolitan de Artă din New York. Opere de artă cult din colecția The Met împodobesc cadranele și curelele fiecăruia dintre cele cinci noi modele Timex, prezentând frumusețea ambelor lumi sub forma unei arte expresive care poate fi purtată la încheietura mâinii. Bogată în detalii și culori, colecția este o mărturie mândră a farmecului atemporal al artei și a designului caracteristic mărcii.

  • Marca Timex a încheiat un parteneriat cu Muzeul Metropolitan de Artă.
  • Rezultatul acestei colaborări este reprezentat de 5 noi modele împodobite cu lucrări iconice din colecția The Met.
  • Linia include 3 modele Modern Easy Reader® cu cadran analogic și 2 modele Timex T80 reîmprospătate.
  • Pentru mai multe informații despre ceasuri, vizitați blogul nostru.

Mäda Primavesi - Klimt

Primul model din noua colecție este Timex Modern Easy Reader® x The Met - Mäda Primavesi by Klimt TW2W24900. Cadranul analogic fără index al acestui model prezintă un fragment dintr-un portret din 1913 al pictorului austriac Gustav Klimt care o înfățișează pe Mäda Primavesi. Expresia visătoare de aici primește un fundal roz și violet, dar figura în sine emană încredere și echilibru. Pictura continuă de-a lungul curelei din piele, care se conectează la plicul simplu din argint care formează o ramă subtilă pentru imaginea de pe cadran. Cadranul este acoperit cu sticlă minerală, iar întregul se bazează pe mișcarea cu cuarț dovedită.

Timex Modern Modern Easy Reader 40mm Mäda Primavesi de Klimt

Actorul Nakamura Fukusuke I ca Asahina Tōbei - Kunisada

Următorul ceas din linia Timex x The Met este Timex Modern Easy Reader® x The Met - The Actor Nakamura Fukusuke I as Asahina Tōbei by Kunisada TW2W25000. De data aceasta, pe cadranul analogic al modelului găsim un fragment dintr-o gravură pe lemn creată în 1854 de respectatul artist japonez din perioada Edo, Utagawa Kunisada. Aceasta înfățișează un actor kabuki ca protagonist al "Poveștilor de pe malurile râului", unul dintre cele patru romane clasice chinezești. Grafica se prelungește până la o curea din piele conectată la un plic negru. Modelul este prevăzut cu sticlă minerală și este echipat cu o mișcare cu cuarț.

Timex Modern Easy Reader 40mm Actorul Nakamura Fukusuke I ca Asahina Tōbei de Kunisada

Autoportret cu pălărie de paie - van Gogh

Timex Modern Easy Reader® x The Met - Autoportret cu pălărie de paiede Van Gogh TW2W25100 este un model în care cadranul fără index prinde viață cu culorile vibrante, energia și stilul postmodern al unuia dintre numeroasele autoportrete ale lui van Gogh, de data aceasta purtând o pălărie de paie. Pensulațiile îndrăznețe de pe cadranul protejat de sticlă minerală se transferă pe cureaua din piele. Ceasul are un plic rotund argintat și, la fel ca modelele anterioare, este acționat de o mișcare cu cuarț pentru a funcționa.

Timex Modern Easy Reader 40mm Autoportret cu pălărie de paie de Van Gogh

Arțari la Mama - Hiroshige

Timex T80 x The Met - Maples at Mama by Hiroshige este, desigur, o actualizare a mult îndrăgitului model T80. Ceasul este decorat cu un motiv preluat dintr-o xilogravură creată în jurul anului 1857 de artistul japonez Utagawa Hiroshige. Scena este una dintre picturile din seria "One Hundred Famous Views of Edo" (O sută de vederi celebre din Edo), care înfățișează capitala japoneză pe fundalul schimbărilor de anotimpuri. Xilogravura transferată pe ceas arată ramuri de arțar care înconjoară un peisaj japonez pitoresc. Grafica apare, de asemenea, pe cureaua din rășină, care se conectează la plicul argintiu care găzduiește afișajul digital. Ceasul este dotat cu funcții precum cronograf, alarmă zilnică, data din ziua lunii și iluminare din spate Indiglo.

Timex 80 Feat. Arțari la Mama by Hiroshige

Marele val - Hokusai

Ultimul model din serie este Timex T80 x The Met - The Great Wave by Hokusai TW2W25200. Acesta înfățișează "Under the Wave off Kanagawa" (Sub valul din Kanagawa), cunoscut și sub numele de "The Great Wave" (Marele val), o xilogravură creată în jurul anului 1830 de artistul japonez Katsushika Hokusai. Această imagine celebră din îndrăgita serie "36 de vederi ale Muntelui Fuji" a lui Hokusai înfățișează un val colosal care înconjoară Muntele Fuji, relativ mic, din fundal. La fel ca modelul anterior, ceasul este echipat cu un afișaj electronic adăpostit într-un plic conectat la o curea din rășină. De asemenea, acesta dispune de funcții analogice: cronograf, alarmă zilnică, data zilei din lună și iluminare din spate Indiglo.

Timex 80 Marele val de Hokusai


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.