Noile produse impresionante ale U-BOAT - Classico 45 Tungsteno și Capsule Automatic Limited Edition

U-Boat

Noile produse impresionante ale U-BOAT - Classico 45 Tungsteno și Capsule Automatic Limited Edition

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

09 februarie 2024

Brandul italian U-BOAT a început anul 2024 cu dreptul, introducând două noi produse impresionante. Unul dintre ele este cea mai recentă iterație a liniei Classico, cu un înveliș de 45 de milimetri, o lunetă din tungsten și un sistem patentat de eliberare a coroanei. Ceasul va fi disponibil în trei variante. A doua lansare este o nouă versiune a modelului Capsule, care a fost mult timp popular pentru designul și dimensiunile sale unice (50 de milimetri). Modelele vor fi disponibile în cinci variante, în ediție limitată.

 
 

Puterea ceasului U-BOAT Classico 45 Tungsteno

CeasulU-BOAT Classico 45 Tungsteno este atât de grandios încât cu greu poate fi numit un accesoriu obișnuit. Este un accesoriu remarcabil care combină puterea metalului cu un design elegant. Vorbind de metal, trebuie atrasă atenția în primul rând asupra lunetei realizate din tungsten, cel mai dur metal de pe pământ. Luneta este montată pe un plic de 45 de milimetri lungime, realizat din oțel inoxidabil AISI 316L cu un finisaj satinat. Cadranul este completat de complicațiile unei date pentru ziua lunii, a unei ore zilnice și a unui cronograf.

 

u-bărci Classico 45 Tungsteno bej

 

Indicii și acele liniare și cu cifre arabe sunt acoperite luminescent cu Super-LumiNova. Cadranul este protejat de influențele externe nefavorabile de o sticlă de safir cu strat anti-reflexie. Există posibilitatea de a alege între trei modele Classico 45 Tungsteno cu cadran de culori diferite: bej (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9568), verde (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9581) și negru (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9567). De asemenea, ceasul este echipat cu MOVELOCK, un sistem patentat de eliberare a coroanei situat, ca de obicei la marca U-BOAT, în partea stângă.

 

U-BOAT Classico 45 Tungsteno verde

 

În centrul modelului se află mișcarea automată Selita SW500, personalizată conform standardelor U-BOAT - cu un rotor personalizat, decorat cu logo-ul mărcii. Mișcarea cronografului este susținută de 25 de bijuterii și are o rezervă de putere de 62 de ore. Rezistența la apă a ceasului este de 10 ATM, iar etanșeitatea carcasei este sporită de fundul cu 7 șuruburi înșurubate, care are o deschidere în formă de U prin care poate fi observat mecanismul. Întregul ansamblu este completat de o curea din piele de înaltă calitate, cu cusături din bumbac cerat, care este cusută de artizani toscani.

 

U-BOAT Classico 45 Tungsteno negru

 

Spiritul mașinilor subacvatice a inspirat crearea modelului U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată

U-BOAT Capsule Capsule Automatic Ediție limitată se învârte în jurul esteticii steampunk, mașinile subacvatice din romanele lui Jules Verne servind drept sursă de inspirație în timpul creării designului său. Patru dintre modele sunt limitate la 200 de bucăți. Două dintre ele au un cadran bej și o dimensiune a plicului de 45 de milimetri (U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată 8809) sau de 50 de milimetri (U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată 8807). Versiunile cu cadran negru sunt U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată 8808 cu un plic de 45 de milimetri și U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată 8806 cu un plic de 50 de milimetri.

 

U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată

 

Limitată la doar 90 de bucăți, U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată 8805 are un plic din titan gradația 5, în loc de oțel inoxidabil AISI 316L sau oțel acoperit cu PVD, ca celelalte modele. Fiecare variantă prezintă o sticlă laterală circumferențială din safir. În plus, modelul din titan dispune de un cadran secundar pentru ora de vară, pe care celelalte versiuni din linie nu îl au. Numerele ceasurilor constau din trei cadrane metalice suprapuse, cu un orificiu decupat, vizibil, pentru maneta coroanei. Acestea prezintă o dată pentru ziua lunii, precum și indici și cifre arabe, care sunt realizate din metal periat și umplute cu Super-LumiNova, la fel ca și acele metalice. Cadranul este acoperit cu sticlă de safir convexă cu strat anti-reflexie la exterior.

 

U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată czarno niebieski

 

Coroana ceasului are un sistem de eliberare patentat - MOVELOCK. Partea din spate a carcasei cu șurub este decorată cu o gravură cu laser a unei batisfere din 1930 (o capsulă sferică din oțel folosită pentru observarea subacvatică). În plus, există o placă cu numărul de limitare. Un indice de rezistență la apă de 10 ATM permite înotul la suprafață cu ceasul la încheietura mâinii. Noile modele ale U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată sunt echipate cu mișcarea automată SW 200 Sellita cu 26 de bijuterii, cu o rezervă de putere de 41 de ore. Ceasurile dispun de o curea tăiată cu laser, realizată manual din piele de vițel și prelucrată conform tehnicilor artizanale tradiționale.

 

U-BOAT Capsule Automatic Ediție limitată dekiel


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.