Magia avventurinei în noul ceas Venezianico Redentore Avventurina

Venezianico

Magia avventurinei în noul ceas Venezianico Redentore Avventurina

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

22 februarie 2024

Venezianico a prezentat o altă noutate, de data aceasta linia Redentore va fi completată de un model al cărui cadran este realizat din aventurină. Acest material unic imită cerul înstelat și adaugă farmec și rafinament oricărui stil. Venezianico Redentore Avventurina este prevăzut cu o curea din piele, dar va fi disponibil și cu o brățară Canova.

Istoricul creării sticlei aventurine folosite în Venezianico Redentore Avventurina

Aventurina a fost produsă pentru prima dată de sticlarii venețieni, care au făcut acest lucru prin vărsarea accidentală a unor fragmente de cupru într-o pastă de sticlă albastră. Se spune că de aici provine numele acestui material - de la termenul "avventura", care înseamnă o operațiune incertă și riscantă. În 1644, tehnica de producție a fost pusă la punct, iar artefactele venețiene din aventurină au devenit în scurt timp cele mai apreciate din epoca lor.

 Venezianico Redentore Avventurina
 Venezianico Redentore Avventurina

Procesul de producție al neobișnuitului scut venețian Redentore Avventurina

Aventurina este dificil de prelucrat din cauza fragmentelor de cupru introduse în sticla topită, care sunt dispuse neuniform în timpul procesului lent de răcire. Pentru a crea componente cu un grad ridicat de precizie, aventurina este tăiată la rece ca și cum ar fi o piatră dură. Chiar și astăzi, producția acestui material este foarte limitată tocmai din cauza complexității sale. Designerii de la Venezianico au atins perfecțiunea în producția discului de aventurină!

 Venezianico Redentore Avventurina la încheietura mâinii

Venezianico Redentore Avventurina - precizie japoneză în stil italian

Venezianico Redentore Avventurina 1221550 își bazează precizia de funcționare pe mișcarea automată japoneză Seiko NH35A cu 4 rubine și o rezervă de putere de 41 de ore. Cadranul anventurină lipsit de indici este găzduit într-o carcasă din oțel inoxidabil 316L. Acesta este protejat de un geam de cristal de safir cu strat anti-reflexie. Ansamblul este completat de o curea din piele albastră. Venezianico Redentore Avventurina SET 1221550-SET este prevăzut și cu o brățară Canova din oțel inoxidabil. Rezistența la apă a ceasului este estimată la 5 ATM, ceea ce protejează ceasul în cazul unor stropiri majore. Etanșeitatea învelișului este sporită de un fund de carcasă cu șase șuruburi înșurubate, decorat cu o gravură cu Basilica del Redentore.

Centură și brățară Venezianico Redentore Avventurina
Venezianico Redentore Avventurina lid

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

var premiumText = document.querySelector(".open-modal-premium"); var modalPremium = document.querySelector(".storeInfoModalPremium"); if (premiumText == null && modalPremium !== null) { document.querySelector(".storeInfoModalPremium").remove(); } var panoramaText = document.querySelector(".open-modal"); var modalPanorama = document.querySelector(".storeInfoModal"); if (panoramaText == null && modalPanorama !== null) { document.querySelector(".storeInfoModal").remove(); }