Limitată Venezianico Bucintoro 1969 tribut Apollo 11 echipat cu mecanism Lemania 1873

Venezianico

Limitată Venezianico Bucintoro 1969 tribut Apollo 11 echipat cu mecanism Lemania 1873

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

20 mai 2024

Marca italiană de ceasuri Venezianico lansează ediția cronografului Bucintoro 1969, limitată la 69 de exemplare, care aduce un omagiu aterizării pe lună a lui Apollo 11 din 1969. Ceasul de lucru este acționat de mișcarea unică Lemania 1873 folosită de personalul NASA. Predecesorul său, Calibrul 321, a fost într-adevăr primul mecanism care a ajuns pe suprafața lunii.

69 de mecanisme elvețiene Lemania în curs de restaurare

Pentru a pune mâna pe 69 de piese ale acestui mecanism, fondatorii mărcii Venezianico Alberto și Alessandro Morelli au călătorit în Elveția. Când au reușit să găsească un număr suficient de exemplare, s-au apucat să le restaureze cu atenție, astfel încât, după șase luni, să le readucă la viață și să fie gata de reasamblare. Mecanismul Lemania 1873 are un balans care oscilează la o frecvență de 21600 de oscilații pe oră și oferă o rezervă de mers de aproximativ 40 de ore. Funcționarea sa poate fi observată prin fundul transparent al carcasei.

Mecanismul Venezianico Bucintoro

Funcția de numărătoare inversă a ceasului Venezianico Bucintoro 1969

La fel ca la Cape Canaveral, locul de lansare a zborurilor Apollo ale NASA, echipamentul intern al modelului Bucintoro 1969 include diverse referințe la secvența de lansare. Ne referim, de exemplu, la funcția unică de numărătoare inversă. Aceasta include o scală tahimetrică suplimentară cu markeri care corespund etapelor cheie ale numărătorii inverse, cum ar fi "Pregătirea pentru lansare" în T-60, urmată de numărătoarea inversă propriu-zisă în T-10, "Aprinderea motorului" în T-5 și apoi "Lansare", care încheie numărătoarea inversă. Odată ce este atins zero, cronograful măsoară viteza cu ajutorul tahometrului.

Scala tahimetrică Venezianico Bucintoro Venezianico Bucintoro

Eleganță cosmică - Venezianico Bucintoro 1969 cu scut lunar

Subcadranul cronografului este decorat cu un model care amintește de suprafața lunii, completat cu cratere și o nuanță distinctivă de regolitru gri închis, realizată cu ajutorul unor tehnici avansate de imprimare 3D. Restul cadranului este decorat cu indici în formă de bară și mâini de culoare aurie - o culoare care face aluzie la "epoca de aur a explorării spațiale". Purtând un plic din oțel inoxidabil 316 cu un diametru de 42 mm, ceasul are, de asemenea, o placă de oțel situată pe partea laterală a plicului, la ora 8, cu un număr de limitare gravat. Acele mâini și indicatoarele circulare de deasupra indicilor au un strat de acoperire BGW9 Super-LumiNova. Cadranul este protejat de o sticlă de cristal de safir convexă.

Scut Venezianico Bucintoro

Cutie dedicată, 2 curele și brățară Canova incluse.

Rezistența la apă de 10 ATM a modelului înseamnă că ploaia sau dușurile nu reprezintă o amenințare și puteți chiar înota la suprafață cu el. Ceasul este livrat într-o cutie artizanală din lemn de nuc, care a fost realizată în Friuli Venezia Giulia. Aceasta are două niveluri interioare. Primul conține ceasul, două curele (din cauciuc și piele naturală italiană) și instrumentele necesare pentru a le înlocui, în timp ce al doilea nivel găzduiește brățara iconică Canova.

Cutie Venezianico Bucintoro


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.