Istoria monedei venețiene - un proiect spectaculos din punct de vedere vizual al mărcii Venezianico

Venezianico

Istoria monedei venețiene - un proiect spectaculos din punct de vedere vizual al mărcii Venezianico

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

17 ianuarie 2024

Marca Venezianico a dezvăluit un alt model spectaculos din seria Redentore. Acest ceas a fost inspirat de moneda "Osella" din Piazza San Marco. Istoria acesteia datează de 360 de ani, de la domnia celui de-al 107-lea doge venețian. Haideți să aflăm cum arată vizual și tehnic cel mai recent model de la Venezianico.

"Osella" - moneda unică ce stă la baza ceasului Venezianico Redentore Historia Temporis

Cel de-al 107-lea doge venețian în cauză a fost Marcantonio Giustinian, care a domnit între 1684 și 1688. El a devenit faimos pentru gestionarea fermă a epidemiei de ciumă, susținând măsurile de sănătate și carantina. A fost, de asemenea, un patron al artelor, contribuind la patrimoniul cultural al Veneției. Cadranul unic al ceasului Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 se inspiră din moneda "Osella" menționată mai sus, bătută în anii domniei lui Doha. Numele se referă la termenul dialectal pentru rațele femele, renumite pentru gustul lor delicat și care fac parte din cadoul tradițional anual oferit de Doamna Veneției. Mai târziu, când obținerea vânatului sălbatic a devenit dificilă, au fost bătute monede "Osella" pentru a păstra semnificația originală a gestului.

Venezianico Redentore Historia Temporis

Procesul artizanal de creare a cadranului unic al ceasului Venezianico Redentore Historia Temporis

Fără îndoială,marca Venezianico nu a precupețit niciun efort pentru a crea designul unic al unui ceas de excepție. Pentru a realiza cadranul, o monedă din secolul al XVIII-lea a fost digitalizată, transferându-i-se forma pe o matriță din oțel călit, care a permis obținerea de semifabricate din alamă prin tehnica monetăriei. Apoi au fost aplicate uleiuri minerale pentru a crea un efect de îmbătrânire. Acest proces complex de artizanat imită îmbătrânirea monedelor antice, conferind ceasului un aspect satisfăcător și captivant. Pentru a nu interfera cu imaginea văzută pe cadran/monedă, s-a renunțat la utilizarea indicilor. În schimb, cadranul este protejat de o sticlă de safir cu anti-reflexie.

Venezianico Redentore Historia Temporis la încheietura mâinii

Cureaua ceasului Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 reprezintă legătura indestructibilă dintre trecut și prezent. Este confecționată din piele veche, care este supusă unui proces de restaurare artizanală în timpul căruia se folosesc aditivi naturali pentru a-i reda moliciunea, păstrând în același timp încrețiturile și imperfecțiunile acumulate pe piele.

strap Venezianico Redentore Historia Temporis

Venezianico Redentore Historia Temporis - un omagiu adus istoriei venețiene

O cantitate excepțională de detalii interesante a fost inclusă pe fundul cu șurub al ceasului Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520, cu inscripția Redentore Historia Temporis chiar în partea superioară, care aduce un omagiu monedei venețiene. Detaliile vizibile pe cadran/monetă sunt descrise mai jos, care sunt Îngerul păzitor al Republicii Venețiene, inima orașului, și anume Piața San Marco, și Galera, nava emblematică a venețienilor. În ceasul de linie Redentore, ca de obicei, există referiri la Basilica Del Redentore. De data aceasta este vorba de forma plicului care face aluzie la bolta rotunjită a acestui templu. Modelul este rezistent la apă până la 10 ATM. Precizia funcționării sale se datorează mișcării automate japoneze Seiko NH35A cu 24 de bijuterii și o rezervă de putere de 41 de ore. De asemenea, este disponibilă și varianta Venezianico Redentore Historia Temporis SET 1221520-SET, care vine cu o brățară suplimentară.

Venezianico Redentore Historia Temporis lid


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.