Ceasurile Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition: un omagiu adus iconicului Renault 5 Turbo

Yema

Ceasurile Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition: un omagiu adus iconicului Renault 5 Turbo

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

02 august 2023

Brandul francez Yema prezintă două modele unice, fiecare fiind limitat la doar 300 de exemplare. Ceasurile sunt inspirate de legendara mașină de curse, Renault 5 Turbo. Fiecare element al ceasului a fost gândit și proiectat impecabil pentru a face referire la acest vehicul iconic care a fost un simbol auto francez al anilor 1980.

Ceasul Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition - design inspirat de simbolul automobilului francez din anii 1980.

Dragostea Yema pentru lumea automobilelor și în special pentru Renault 5 Turbo se reflectă în designul noului Rallye 5 Turbo. Designul acestui ceas se inspiră din detaliile și asumarea de riscuri care au contribuit la succesul și faima lui R5 Turbo. Elementul distinctiv care atrage atenția la prima vedere a cadranului este modelul asimetric care se desfășoară între orele 3 și 6, o referință clară la volanul cu două spițe al modelului Renault 5 Turbo.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition scut sablat cu nisip

Plin de detalii de referință auto, cadranul ceasului Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition

acest design prezintă o suprafață netedă în contrast cu cadranul texturat în sine, cu efect sablat. Textura sa aspră imită asfaltul unei piste de curse. Secundele sunt realizate în stil "cadran sandwich" (alcătuit din două discuri) și sunt poziționate la ora 9. Ceasul orelor și minutarii sunt amplasate în partea centrală a cadranului, care este acoperit cu Super-LumiNova de grad A, precum și secundarul roșu. Un strat luminescent este plasat și pe indicii liniari. Luminozitatea are o nuanță de culoarea nisipului care subliniază stilul vintage al ceasului Yema Rallye 5 Turbo Limite Edition. Aceasta strălucește albastru în întuneric.

Yema Rallye 5 Turbo Ediție limitată cu iluminare din spate superluminova

La ora 3 este amplasat un cronometru contor de minute, iar la ora 6 este afișată data zilelor lunii. Carcasa de 39 mm este realizată din oțel și constă atât din suprafețe lustruite, cât și periate. Scara tahimetrică, care înconjoară sticla de safir convexă, subliniază aspectul auto al acestui model.

Yema Rallye 5 Turbo Ediție limitată cu sticlă de safir convexă și tahimetru

Două versiuni ale ceasului Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition

Sunt disponibile două versiuni ale acestui ceas în ediție limitată, care diferă prin intermediul curelei. Modelul Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition YRAL23-AAS are o curea neagră din piele perforată. Pe de altă parte, modelul Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition YRAL23-AU32S are o curea din piele maro perforată. Ambele curele au fost realizate de un meșter francez din regiunea Franche-Comté.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition curea din piele maro
Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition curea din piele neagră

În centrul ceasurilor se află mișcarea cu încărcare automată ETA Valjoux calibrul 7753, care are o rezervă de putere de 44 de ore și o frecvență de 28800 de oscilații pe oră. Rezistența la apă de 10 ATM, combinată cu fundul carcasei înșurubat, permite înotul la suprafață cu ceasul la încheietura mâinii.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition la încheietura mâinii

Ceasuri Yema

Vizualizați toate


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.