Garmin Fenix 6, 6s sau 6x - ce să alegi? Ciocnirea giganților din sport

Garmin

Garmin Fenix 6, 6s sau 6x - ce să alegi? Ciocnirea giganților din sport

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

20 ianuarie 2023

Ceasurile americane Garmin sunt dispozitive dovedite, susținând atât antrenamentele de zi cu zi, cât și sporturile extreme. Acestea se comportă excelent în condiții dificile, la temperaturi extreme, iar sistemele GPS funcționează perfect în zone greu accesibile din lume. Seria iconică Garmin fenix 6 este o alegere bună garantată, dar ce ceas sportiv ar trebui să alegeți? Vă prezentăm un ghid al seriei Garmin 6, 6S și 6X și al variantelor acestora. Aflați care Garmin vă va fi cel mai potrivit.

Garmin fenix 6, 6S, 6X - care sunt diferențele?

La prima vedere, va fi vorba, bineînțeles, de dimensiuni. Atunci când alege între seriile 6, 6S sau 6X, utilizatorul va decide asupra lățimii plicului și a greutății ceasului. Cu toate acestea, în general, colecția Fenix 6 are un sistem destul de extins de variante, deoarece fiecare serie are în plus versiuni Standard, Sapphire, Solar cu opțiunea PRO, adică componente de calitate mai bună. Prin urmare, de la început, este mai bine să explicăm ce înseamnă exact aceste variante:

  • 6S - plicuri cu ramă de oțel cu lățimea de 42 mm, ecran de 240 × 240 pixeli
  • 6 - Plicuri cu ramă de oțel de 47 mm lățime, cu un afișaj de 260 × 260 pixeli
  • 6X - plicuri cu ramă de oțel de 51 mm lățime, afișaj de 280 × 280 pixeli
  • 6S, 6, 6, 6X Solar - Ceasuri Gamin a căror baterie obișnuită este susținută de energia solară.
  • 6S, 6, 6, 6X Sapphire - ceasuri echipate cu sticlă de safir. Pe versiunile fără "Sapphire" este vorba de Corning`® Gorilla® Glass DX
  • 6S, 6, 6, 6X Pro - "Pro" înseamnă că învelișul este întărit cu componente mai bune - titan sau titan cu un strat de carbon asemănător cu diamantul (DLC).
  • Bineînțeles, Garmin oferă diverse combinații, de exemplu fēnix® 6 Pro și Sapphire sau fenix® 6X - Pro Solar Edition, în fiecare dintre acestea este mai bine să urmați denumirile din nume - "Pro", "Solar", "Sapphire" și să le combinați.

Garmin fenix 6 ceasuri

Performanța bateriei la Garmin Fenix 6

În funcție de mărime și versiune, vom avea de ales în ceea ce privește autonomia bateriei. În cazul versiunilor solare, încărcarea cu lumină susține bateria și prelungește durata de viață a acesteia. Garmin detaliază diferitele moduri și durata de viață a bateriei. Putem alege între modul normal, modul GPS, modul GPS + muzică, modul de economisire a bateriei și modul expediție. În practică, este greu de precizat cu exactitate durata de viață a bateriei, mai ales în cazul modelelor Solar (depinde de cât timp rămâneți cu acces la lumină). Mai jos am prezentat autonomia minimă și maximă a bateriei ceasurilor Garmin Fenix 6S, 6, 6X, detaliind versiunea solară.

  • Mod normal: 9 zile până la 21 de zile + energie solară încă 3 zile.
  • Modul GPS: de la 25 h la 60 h + energie solară 6 h suplimentare
  • GPS + modul muzică: de la 6 h la 15 h + energie solară încă 1 h
  • Modul de economisire a bateriei: 34 de zile până la 80 de zile + energie solară încă 40 de zile
  • Durata maximă de viață a bateriei în modul GPS: de la 50 h la 120 h + energie solară încă 28 h
  • Modul expediție: 20 de zile până la 46 de zile + energie solară încă 10 zile.

În mod logic, cei care au nevoie de un ceas Garmin pentru excursii lungi și solicitante, inclusiv pentru cățărare, escaladare, escaladare de vârf sau o excursie de mai multe zile în "sălbăticie ", vor avea nevoie de o baterie de mare capacitate. Știind că va exista un acompaniament de lumină puternică, merită să fiți tentați să alegeți versiunea Solar. De fapt, versiunea Solar va susține în mod eficient durata de viață a bateriei, indiferent de dimensiunea ceasului Garmin, astfel încât atât 6 cât și 6S vor susține suficient de mult antrenamentele bărbaților și femeilor. Înainte de a alege, cel mai bine este să ne gândim ce rol va juca Garmin în activitățile noastre sportive.

Garmin Fenix pentru schi

Diferențe de caracteristici în Garmin 6, 6S, 6X

Colecția Fenix 6 include o mare cantitate de funcționalitate și, în mare parte, variantele nu sunt diferite. Cu toate acestea, există câteva caracteristici cheie care pot lipsi de la unele modele. Aici ne evidențiem:

  • Suport pentru hărți: lipsește pe 6, 6S, 6S Solar, disponibil pe toate celelalte versiuni
  • Player de muzică: nu este disponibil pe 6, 6S, 6S Solar, disponibil pe toate celelalte versiuni
  • WI-FI: nu este disponibil pe 6, 6S Solar, 6S, 6S Solar, disponibil pe toate celelalte versiuni
  • Hărți de schi preîncărcate pentru mai mult de 2.000 de stațiuni din întreaga lume - disponibile în versiunea PRO
  • Modul de surfing sportiv - disponibil pe fenix 6X - Pro Solar

Ce vom găsi cu siguranță în colecția Garmin fenix 6, 6S, 6X?

Versiunea Garmin Fenix 6 este suficient de puternică pentru a se potrivi unei mari varietăți de sporturi, cu funcționalități bogate pentru a urmări progresul, a planifica rute, a monitoriza sănătatea și a accesa date bazate pe GPS. Parametrii colecției reprezintă un nivel foarte ridicat, astfel încât utilizatorului Garmin 6 i se vor garanta coordonate precise. Mai jos veți găsi câteva date tehnice care v-ar putea interesa.

  • Monitorizarea sănătății: ritm cardiac, alerte de ritm cardiac, pulsoximetru, Body Battery™, exerciții de respirație, somn, stres
  • Senzori: GPS, Glonass, Galileo, barometru, busolă, giroscop, accelerometru, termometru, aclimatizare
  • Funcții de zi cu zi: Bluetooth® Smart, ANT+®, notificări telefonice, calendar, prognoza meteo, plata fără contact Garmin Pay™
  • Aplicații și moduri de sport, inclusiv alergare de fond și de interior, înot, alergare, ciclism, drumeții, canotaj, schi, golf, alpinism
  • Sugestii de antrenament

Garmin Fenix 6 pentru bărbați

Rezumat - ce Garmin să alegeți?

Dacă luăm în considerare doar versiunile 6S, 6 și 6X, atunci alegerea depinde de nevoile utilizatorului. Versiunile fenix 6S vor fi bune pentru femeile ale căror încheieturi sunt mai mici, iar dimensiunea plicului de 42 mm va oferi confort în timpul utilizării. Pentru antrenamentele de zi cu zi va fi o alegere foarte bună, dar dacă este vorba de sporturi extreme, luați în considerare o opțiune cu o baterie mai bună și un cadran din titan. Modelul pentru bărbați este foarte asemănător, aici merită să alegeți Garmin Fenix 6 ca dispozitiv de bază și să optați pentru versiunile mai scumpe, dar mai puternice, în funcție de necesități. Țineți cont de faptul că seria Garmin Fenix 6 nu are un ecran tactil. Acționarea butoanelor laterale are un impact real asupra alegerii dimensiunii ceasului, în special pentru bărbați.

Garmin Fenix 6 pentru femei

Ceasuri Garmin în magazinul eCeasuri

Suntem un magazin autorizat de unde veți cumpăra numai produse originale, importate direct de la distribuitori. Dintre ceasurile sport Garmin, avem și alte versiuni, inclusiv linia Forerunner foarte apreciată de alergători, linia și mai nouă fenix 7, precum și smartwatch-urile Garmin Vivoactive foarte apreciate de femei și multe altele! Descoperiți ceasurile Garmin care vă vor motiva, vă vor îmbunătăți performanța și vă vor menține antrenamentul în siguranță!


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.