La ce mână se poartă un ceas? Răspunsul nu este deloc atât de evident!

Varietăți

La ce mână se poartă un ceas? Răspunsul nu este deloc atât de evident!

Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.

04 aprilie 2024

Există o justificare pentru a purta un ceas la mâna dreaptă? Contrar aparențelor, alegerea mâinii pe care se poartă un ceas poate depinde de o serie de factori, cum ar fi stângacimea, preferințele personale și chiar eticheta. În acest articol, analizăm motivele pentru care oamenii fac această alegere și care poate fi semnificația acestei decizii pentru ei.

Ceasul pe mâna dreaptă la persoanele stângace

După cum se pare, principiile de bază care ar trebui să ghideze alegerea mâinii pe care se poartă ceasul sunt confortul și îngrijirea. Prin urmare, a devenit acceptat faptul că un ceas ar trebui purtat pe mâna pe care o folosim mai puțin frecvent în fiecare zi. Majoritatea oamenilor sunt dreptaci, așa că poartă de obicei ceasul pe mâna stângă. Acest lucru asigură faptul că ceasul nu interferează cu activitățile zilnice. În mod similar, și produce ceasuri cu coroana pe mâna stângă, avându-i în vedere pe aceștia. O problemă suplimentară, menționată anterior, este aceea de a se asigura că ceasul nu se deteriorează. Purtarea acestuia pe mâna pe care o folosim mai des expune cureaua la abraziune, brățara și sticla la zgârieturi.

Care este diferența dintre ceasurile pentru stângaci și cele pentru dreptaci?

Principala diferență între ceasurile pentru dreptaci și cele pentru stângaci este locul în care se află coroana, micul cadran pentru setarea orei. La ceasurile pentru dreptaci, coroana se află de obicei în partea dreaptă, ceea ce permite reglarea ușoară a orei cu mâna dreaptă. Pentru stângaci, coroana este mutată în partea stângă pentru a o putea folosi mai confortabil. Această mică schimbare face o mare diferență în utilizarea de zi cu zi și arată că producătorii de ceasuri se gândesc la confortul tuturor utilizatorilor. Pe lângă poziția coroanei, unele modele de ceasuri pentru stângaci pot avea și alte mici modificări, cum ar fi curele special concepute sau o dispunere inversată a cadranului, pentru a le spori și mai mult funcționalitatea și confortul la purtare.

Pe ce mână să purtați ceasul?

Pe ce mână să purtați ceasul? Ceasuri scumpe pentru bărbați a savoir-vivre

Există, de asemenea, o regulă nescrisă a bunelor maniere care spune că, dacă aveți un model de ceas scump și exclusivist, nu este indicat să îl purtați nici măcar pe mâna dreaptă. Ceasurile scumpe pentru bărbați sunt adesea mari, distinctive. A purta un model de lux pe mâna cu care vă salutați și vă desfășurați activitățile zilnice poate fi considerat o gafă și o etalare a bogăției dumneavoastră. Purtarea unui ceas pe mâna stângă poate avea, de asemenea, calități estetice, mai ales pentru persoanele căsătorite. De obicei, verighetele se poartă pe mâna dreaptă, așa că, pentru a păstra proporțiile în bijuterii, ceasul este mai bine purtat pe mâna stângă, care arată mai favorabil.

Știți deja cine poartă ceasul pe mâna dreaptă și de ce cei mai mulți dintre noi îl poartă la încheietura mâinii stângi. Iar dacă sunteți stângaci - consultați colecția noastră de ceasuri pentru stângaci!


Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.