Design elvețian excepțional și cele mai bune materiale. Faceți cunoștință cu ceasurile Inventic!

Inventic

Design elvețian excepțional și cele mai bune materiale. Faceți cunoștință cu ceasurile Inventic!

Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.

04 ianuarie 2023

Inventic este o marcă elvețiană fondată în 1915 de Eduard Kummer. Până în anii '70, Ceasuri inventive a fost produsă ca una dintre colecțiile de ceasuri Atlantic. În 2022, marca Inventic a revenit pe piață ca marcă autonomă. Ce îl face să iasă în evidență printre alte ceasuri elvețiene? Care serie este cea mai interesantă? Găsiți răspunsurile la aceste și alte întrebări în acest articol!

Inventic un brand cu o tradiție de 100 de ani

Originile mărcii Inventic datează de peste 100 de ani. A fost creat în 1915 de către Eduard Kummer, menționat mai sus, iar marca a fost înregistrată de Fabrique d'Horlogerie Ed. Kummer SA, cu sediul în Bettlach, Elveția. În anii următori, Inventic a funcționat sub numele de colecția Atlantic. După cum se pare, compania Ed. Pe lângă Inventic, Kummer a înregistrat peste 100 de mărci diferite. Cu toate acestea, nu se știe cu siguranță câte dintre acestea au fost utilizate în mod activ pentru a produce piese sau ceasuri întregi. Ceea ce se știe, însă, este că producția de ceasuri Inventic a durat din anii 1940 până în anii 1970. A face cunoscute mai multe mărci în același timp s-a dovedit a fi problematic, așa că în anii 1970 s-a decis să se continue producția exclusiv sub sigla Atlantic. În schimb, în 2022, Atlantic a decis să reactiveze Inventic ca marcă separată într-un segment de preț separat. Ce caracterizează ceasurile Inventic?

Inventic, un brand elvețian accesibil

Ceasurile mărcii se bucură de eticheta Swiss Made, ceea ce înseamnă că sunt de top, asamblate manual și supuse controlului de calitate chiar aici, în Elveția. Această denumire garantează, de asemenea, că mișcarea ceasului este de fabricație elvețiană și că ceasul în sine a fost asamblat în această țară. Marca se bazează pe expertiza îndelungată a Atlanticului, care garantează calitatea, experiența și pasiunea pentru crearea de ceasuri de mână. Prin urmare, originea elvețiană a acestor ceasuri garantează, fără îndoială, cea mai înaltă calitate, rămânând în același timp accesibile. Asta pentru că brandul Inventic are în colecția sa o gamă largă de modele, atât din punct de vedere al designului, cât și al prețului tocmai. Marca pune la dispoziție trei linii de produse, care se caracterizează prin stiluri și segmente de preț diferite. Deci, cum arată diferitele colecții Inventic?

Ceasuri inventive

Pilot, scafandru sau poate clasic? Cele trei linii de ceasuri Inventic

Toate ceasurile sunt caracterizate de originea lor Swiss Made, de componentele de înaltă calitate și de o gamă largă de complicații. În plus, ceasurile sunt practice - datorită utilizării sticlei minerale K1 și a unei rezistențe ridicate la apă de până la 20 ATM, ceea ce vă permite să vă scufundați fără un tub de apă cu ceasul la încheietura mâinii. Există, bineînțeles, o gamă de modele atât pentru doamne, cât și pentru domni.

Linia clasică - ceasuri clasice și în stil aviator

Modelele din această colecție sunt caracterizate de un design clasic care se va potrivi perfect cu ținutele casual elegante, cu un costum sau pur și simplu cu ținutele de zi cu zi. În cazul ceasurilor pentru bărbați, plicul are un diametru de 40 mm, în timp ce cel pentru femei are un diametru de 32 mm. În centrul liniei se află mișcarea elvețiană cu cuarț Ronda. Rezistența la apă a modelelor este de 3 ATM. Linia Classic include colecțiile Urban Gent și Urban Lady, care sunt disponibile pe curele din piele, maro și negru și brățări din oțel. Acestea sunt menținute într-un design minimalist, dar lizibil. Ceasurile sunt caracterizate de un cadran finisat cu un finisaj periat vertical, completat de indici cu linii arabe. Cadranele sunt disponibile în trei culori clasice: alb, negru și albastru. Linia Classic include, de asemenea, colecțiile City Gent și City Lady, al căror design amintește de ceasurile de aviație. Acestea au cadrane ușor de citit în alb, negru și gri, ceea ce face ca ceasurile să fie potrivite atât pentru uzul zilnic, cât și pentru ocazii mai formale. Colecția cuprinde două modele pe o curea din piele neagră și una maro, care imită textura pielii de crocodil. Cea de-a treia variantă are o brățară din oțel inoxidabil. Toate modelele se bazează pe mișcarea elvețiană Ronda 515.

Inventic Urban

Trend line - ceasuri de scafandru și bijuterii pentru femei

Colecția Trend este caracterizată de un design ușor mai îndrăzneț. Aici prevalează combinațiile interesante de suprafețe periate și lustruite. Modelele sunt echipate cu sticlă minerală K1 foarte rezistentă, care combină proprietățile sticlei minerale și ale celei de safir. Ceasurile se bazează pe mișcarea Ronda Swiss Made. Linia este formată din colecțiile Active Gent și Active Gent 02. Ceasurile se disting prin stilul lor clasic într-un cadru urban. Acestea sunt prevăzute cu plicuri din oțel inoxidabil, cu o țeavă lustruită și urechi periate. Cadranele sunt finisate cu o tăietură radială, creând un model pe suprafață care pare să se "răspândească" pe cadran în lumină. Modelele au indici liniari, iar în cazul colecției Active Gent sunt acoperite suplimentar cu un strat luminescent. Sunt disponibile ceasuri cu curele din piele și brățări din oțel. În linia Trend, există, de asemenea, o ofertă excelentă pentru femeile care caută un accesoriu de bijuterie în plus față de un ceas clasic. Colecția City Lady 02 este răspunsul, cu 8 cristale așezate pe cadranul ceasurilor în locul indicilor de minute. Învelișul de 36 mm este fabricat din oțel inoxidabil. Modelele sunt disponibile pe brățări din oțel inoxidabil în două culori și pe o curea din piele neagră cu textură de piele de crocodil. Printre ceasurile din linia Trend se numără și ceasuri de scufundări cu o rezistență la apă de 10 ATM. Aceste ceasuri de scafandru sunt caracterizate de mâini și indici foarte clari, cu strat luminescent și, în cazul colecției Diver 02, de o lunetă rotativă cu o scală de scufundare gravată și acoperită cu strat luminescent. Este un model care oferă funcționalitatea de bază a ceasurilor de scafandru, cu un aspect practic și un stil ideal pentru purtarea zilnică. Linia Trend este completată de colecția Urban Gent 02, caracterizată de un cadran extrem de lizibil. Acest lucru se datorează combinației de indici arabici și liniari și aplicării unui strat luminescent pe aceștia. Învelișul cu diametrul de 42 mm al ceasurilor a fost finisat cu un finisaj periat, ceea ce face ca aspectul general să fie mat. Colecția include două modele pe o curea din piele moale cu cusături pe margini și pe o brățară din oțel.

Invicta Urban Diver

Linia Premium - ceasuri high-end pentru cei care caută soluții funcționale.

Premium este linia pentru cei mai pretențioși oameni. Aceasta include ceasuri cronograf, ceasuri Compressor și ceasuri cu funcție GMT. Toate realizate din materiale de cea mai bună calitate - rezistența la apă a acestor ceasuri este de 20 ATM. În centrul acestei linii se află mișcarea elvețiană Ronda. Linia Premium include colecția Active Aqua, acestea fiind modele de tip compresor. Acestea sunt caracterizate de un înveliș care își are originea în ceasurile de scufundări. Numele este o trimitere la soluția patentată de EPSA Super-Compressor din anii 1960, în care presiunea apei a fost concepută pentru a etanșa și mai mult învelișul subacvatic. Pentru purtător, acest design a însemnat plasarea unui luneta rotativă sub sticlă și adăugarea unei coroane la ora 2 pentru a acționa indicațiile acesteia. Deși astăzi nu toate plicurile folosesc soluții EPSA, designul compresorului a devenit emblematic și ușor de recunoscut. Există patru culori de cadran disponibile în colecția Active Aqua: albastru, verde, portocaliu și negru. Active Chrono, pe de altă parte, este o serie caracterizată de un design tipic sportiv. Modelele din această colecție sunt echipate cu cronograf și funcție tahimetrică. O propunere foarte funcțională, în special pentru cei care călătoresc frecvent, este colecția Active Aero GMT. Ceasurile cu GMT (Greenwich Mean Time) sunt modele echipate cu o funcție GMT, care permite citirea orei din diferite fusuri orare. Ceasurile de acest tip sunt cel mai adesea folosite de piloți, oameni de afaceri sau de călătorii frecvente. Ceasurile care sunt echipate cu modulul GMT permit citirea comodă a orei indiferent de fusul orar în care vă aflați. Un ceas cu o astfel de funcție este un confort extraordinar pentru utilizator, deoarece, de exemplu, atunci când zburăm din Polonia în Australia, putem urmări ora în ambele fusuri orare. Există trei modele în această colecție, au un plic cu diametrul de 42 mm, care este periat, iar inelul său este finisat în luciu. Rezistența la apă a modelelor este de 20 ATM. Există o coroană înșurubată pe plic, care este atingerea finală perfectă pentru această clasă de rezistență la apă, precum și o inserție rotativă în jurul cadranului care permite citirea fusurilor orare.

Inventic Active Aero

Ceasuri Inventic disponibile în magazinul de ceasuri

După ce ați explorat gama extinsă a Inventic, rămâne să alegeți modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Colecțiile Classic, Trend și Premium sunt disponibile în magazinul online eCeasuri.ro. Ce model vă va completa cel mai bine stilul?


Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.