Ceasurile Montjuic - combinând ADN-ul motorsportului cu un design deosebit

Montjuic

Ceasurile Montjuic - combinând ADN-ul motorsportului cu un design deosebit

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

17 octombrie 2023

Montjuic - we are racing este o nouă marcă de ceasuri cu un concept unic pentru sine, care își face debutul pe piața orologeră fără complexe. Provenind din Barcelona, producătorul creează ceasuri inspirate de sporturile cu motor. Fiecare element care compune ceasurile indică faptul că ADN-ul mărcii derivă din motorsport. Cum s-a născut această marcă cu caracter?

Montjuic - ceasuri pentru pasionații de sporturi cu motor

Tatăl și fiul Resendo Rabat și Tendu Rabat activează în industria ceasurilor din Spania de peste douăzeci de ani, fiind distribuitori ai unor mărci precum Vostok Europe, U-Boat și Porsche Design. Familia lor include, de asemenea, un lanț de buticuri exclusiviste, al cărui portofoliu include Rolex, IWC și Breguet, printre altele. Bărbații plănuiau de mult timp să își lanseze propria marcă de ceasuri pe piață, dar impulsul decisiv pentru a transforma planurile în acțiune a fost dat de Eduardo Mendeza în 2019. Acesta este un om cufundat în motorsport, după ce și-a petrecut 30 de ani din viață construind vehicule de curse, inclusiv marca italiană de motociclete MV Agusta. Familia Rabat nu era străină de acest subiect, ei înșiși participând la curse de mașini și motociclete cu un succes considerabil.

pilot de raliu montjuic

Pe de altă parte, Mendeza, după cum s-a dovedit, visase dintotdeauna să își creeze propria marcă de ceasuri de inspirație sportivă, dar nu avea sprijinul profesioniștilor. Este ușor de imaginat că combinația dintre pasiunile comune ale lui Resendo și Tendu Rabat și ale lui Eduardo Mendeza a dus la crearea Montjuic, un brand inspirat de sporturile cu motor. Numele său provine de la numele legendarei piste de curse care urcă pe dealul cu același nume din Barcelona. Pe această pistă au avut loc curse de diferite ranguri între 1932 și 1986. Pista a găzduit Marele Premiu al Spaniei, a fost, de asemenea, locul în care Lella Lombardia a devenit prima femeie care a obținut puncte în clasamentul campionatului mondial de Formula 1, iar aici au avut loc și curse de motociclete de 24 de ore.

ceas montjuic la încheietura șoferului

Spiritul sportului cu motor în Montjuic urmărește

Marca are în prezent 3 linii de bază: Speed Mecaquartz, Speed GMT și Speed Chrono. Învelișurile lor sunt realizate din oțel inoxidabil satinat sau sunt vopsite în PVD negru și au forma unui piston de mașină. Plicul este bine conturat, astfel încât să stea confortabil pe încheietura mâinii. Ceasurile sunt livrate cu curele din cauciuc sau silicon montate cu un sistem de prindere rapidă. Cadranul este gravat cu traseul circuitului Montjuic, iar coroana este concepută să semene cu o cutie de viteze. Fiecare model este prevăzut cu sticlă de safir cu strat antireflex pe ambele părți, iar mâinile sunt acoperite cu compus Super-LumiNova. Ceasurile prezintă, de asemenea, o schemă de culori interesantă. Pe lângă negru, colecțiile prezintă culori caracteristice grupurilor de curse: roșu Ferrari, albastru Williams, portocaliu al echipei McLaren sau dungi Martini. Există, de asemenea, verdele intens britanic și culorile circuitului din Bahrain.

ceas montjuic dial ferrari roșu

Nu doar ceasul Montjuic. De asemenea, un ambalaj practic și o curea suplimentară pentru fiecare model

Cu excepția ceasurilor din linia Speed GMT, care funcționează cu o mișcare cu cuarț Ronda, celelalte modele sunt echipate cu mișcări japoneze mecaquartz. Acestea oferă o combinație între finețea unei mișcări manuale mecanice și mersul precis al ceasurilor cu cuarț. Modelele dispun, de asemenea, de un ambalaj remarcabil. În cutia de carton se află un butoi de oțel care seamănă cu un container de transport de combustibil, în care este așezat ceasul. Aceasta este o soluție practică, deoarece acest ambalaj poate servi ulterior și ca mijloc de transport pentru ceas. În plus, este inclusă și o cârpă moale cu logo-ul mărcii pentru curățarea ceasului. Cu excepția seriei Speed GMT, fiecare ceas este însoțit de o curea suplimentară din silicon, a cărei culoare face referire la cadranul modelului respectiv.

ambalaje montjuic

Montjuic în colaborare cu MOMO DESIGN

Cel mai recent proiect al mărcii este o colaborare cu compania italiană de design MOMO DESIGN, care a dus la crearea liniei Momodesign. Cadranele acestor ceasuri sunt realizate din fibră de carbon, iar culoarea și dispunerea lor le diferențiază de celelalte modele Montjuic. Ceasurile sunt disponibile în versiuni cu cadran triplu și cronograf. Există posibilitatea de a alege între plicuri din oțel sau acoperite cu PVD negru.

montjuic momodesign

Design dinamic cu pedigree-ul motorsport al ceasurilor Montjuic

Montjuic - We Are Racing este o nouă marcă de ceasuri cu un concept unic, care și-a făcut recent debutul pe piața ceasurilor. Producătorul din Barcelona creează ceasuri Montjuic inspirate de sporturile cu motor și, fără îndoială, face acest lucru cu pasiune și angajament, ceea ce se reflectă în designul rafinat al ceasurilor. Fiecare parte a acestora indică faptul că ADN-ul mărcii derivă din motorsport. Aceste modele vor fi cu siguranță pe placul fanilor sporturilor cu motor și al pasionaților de designul dinamic și sportiv al ceasurilor.

montjuic british green


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.