Recenzie a ceasului inteligent Manta Alexa - design modern asociat cu funcționalitate

Recenzii

Recenzie a ceasului inteligent Manta Alexa - design modern asociat cu funcționalitate

Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.

07 martie 2023

Astăzi vin cu o recenzie a unui smartwatch de la brandul polonez Manta, ale cărui ceasuri inteligente au devenit recent disponibile în magazinul nostru. Haideți să aflăm cum se comportă modelul Alexa în utilizarea de zi cu zi, ce funcționalități are de oferit și care este impresia mea generală după câteva săptămâni de testare.

Ceas smart Manta Alexa - primele impresii

Am avut plăcerea de a testa modelul Manta Alexa SWU501SL. Aceasta este versiunea cu brățară argintie din plasă și curea din piele neagră interschimbabilă. Totul este ambalat într-o cutie alungită. Ceea ce atrage atenția de îndată ce este deschisă este plicul extrem de subțire și subțire. Drept urmare, diametrul de 43 de milimetri nu copleșește nici măcar încheietura mâinii unei femei mici. De asemenea, este însoțit de un cablu magnetic de încărcare USB, de un manual de utilizare și de cureaua din piele menționată mai sus.

Manta Alexa Alexa smartwatch box

Aspectul și specificațiile tehnice ale ceasului inteligent Manta Alexa

Ceasul Ceas smartwatch Manta Alexa m-a surprins prin caracterul său smart casual. Luneta argintie care înconjoară ecranul adaugă eleganță și farmec modelului. Ceasul arată foarte bine atât cu o brățară din plasă, cât și cu o curea din piele. Înlocuirea durează câteva secunde și este fabulos de ușoară datorită faptului că se bazează pe un mecanism simplu de eliberare rapidă. Atât brățara, cât și cureaua au o gamă de ajustare destul de largă.

Manta Alexa smartwatch brățară interschimbabilă

Ecranul color AMOLED merită un paragraf separat. Acesta este acționat prin atingere și se aprinde la mișcarea încheieturii mâinii sau la apăsarea coroanei. Cel mai important pentru mine - are o calitate excelentă. Culorile sunt clare, iar conținutul afișat este ușor de citit. Este posibil să alegeți cadranul din temele disponibile sau să vă setați propria imagine sau fotografie. Chiar și atunci când o alegeți pe aceasta din urmă, toate detaliile sunt foarte clar vizibile.

Afișajul ceasului inteligent Manta Alexa

Meniul este intuitiv și este disponibil în limba poloneză. O glisare spre stânga oferă acces la pictogramele circulare, iar spre dreapta la cele mai importante funcții, care sunt la îndemână. O glisare în sus dezvăluie cele mai recente notificări, iar o glisare în jos dezvăluie setările de bază. Opțiunea Always on display (Afișare permanentă ) menține ecranul aprins în mod constant.

Și cum rămâne cu bateria? Conform sugestiei producătorului, aceasta poate dura până la 14 zile și această declarație nu dă greș. Cu o utilizare standard cu 3-4 antrenamente pe săptămână, ceasul tocmai a funcționat continuu timp de aproximativ 2 săptămâni. Nu mai trebuie să menționez comoditatea de a nu fi nevoit să îl încarc frecvent.

Manta Alexa smartwatch look

Funcționalitatea ceasului inteligent Manta Alexa

Funcții utile pentru viața de zi cu zi

Printre funcțiile ceasului Manta care vor fi utile în viața de zi cu zi se numără posibilitatea de a controla camera și muzica de pe telefon prin intermediul ceasului. Ambele opțiuni funcționează fără probleme. Notificările de la smartwatch acoperă probabil toate aplicațiile posibile pe care le folosesc. Modul " Nu deranjați " și găsirea telefonului sunt deja standard pe astfel de dispozitive, așa că nu aveau cum să lipsească de aici.

Funcții legate de sănătate

Cei cărora le place să fie la curent cu parametrii corpului lor ar trebui să fie mulțumiți. Măsurătorile sunt printre cele mai precise când vine vorba de modele din această gamă de prețuri. Cu ajutorul ceasului, vom măsura tensiunea arterială, ritmul cardiac și oxigenarea. Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că acesta nu este un senzor medical, dar va funcționa bine pentru o primă verificare atunci când vă simțiți mai rău. Modelul are și o funcție de monitorizare a somnului, de care nu mă pot plânge nici eu. Acesta determină cu exactitate ora de adormire și de trezire, măsoară durata fazelor de somn profund și ușor și continuitatea primului, plus arată o referință la normă. Este posibil să setați memento-uri pentru hidratare și exerciții fizice, ceea ce va fi util pentru cei care au nevoie de sprijin în formarea unor obiceiuri bune.

Ceas inteligent Manta Alexa

Funcții legate de sport

În ceea ce privește funcțiile sportive, smartwatch-ul dispune de elementele de bază - contorizarea caloriilor, a pașilor și a distanței parcurse-, precum și de modurile sportive de bază - mers pe jos, alergare, ciclism, drumeții, bicicletă staționară, sărituri, yoga, canotaj, orbitor, diverse sporturi de echipă, patinaj pe role, dans sau cățărare. Pentru alergare, mersul pe jos și ciclism, aplicația vă oferă opțiunea de a utiliza GPS-ul partajat cu smartphone-ul dumneavoastră. Cu toate acestea, merită menționat faptul că acesta nu este un smartwatch sportiv tipic, iar funcțiile din acest domeniu joacă mai mult un rol de completare. Modelul va funcționa bine pentru persoanele care fac sport în mod recreațional.

Ceas inteligent Manta Alexa - rezumat

Recomand ceasul inteligent Manta? Da. Cui? Persoanelor care au nevoie de un echipament util în viața de zi cu zi, cu funcționalități de bază, plus că arată foarte bine la încheietura mâinii. Modelul pare mai scump decât este în realitate, grație materialelor decente folosite la fabricarea sa. Este o opțiune excelentă pentru cei care nu vor să se chinuie cu încărcarea zilnică a bateriei.


Adriana Matei

Adriana se ține de mână când vine vorba de ceea ce este la modă și în trend. De asemenea, în ceasuri. Fiind o adeptă a unui stil de viață activ, îi place să fie în clubul de fitness și în sala de gimnastică. Prin intermediul ei veți afla despre posibilitățile oferite de ceasurile sport și de dispozitivele de urmărire a activității fizice.