Ceasuri bărbătești cu faze lunare. Sugestiile noastre

TOP

Ceasuri bărbătești cu faze lunare. Sugestiile noastre

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

17 iulie 2023

Indicatorii de fază lunară sunt una dintre cele mai fascinante complicații ale ceasurilor. Aceasta este legată de cronometrare și de alinierea ritmurilor vieții cu ciclul lunar și cu fazele sale individuale bazate pe o observare atentă a cerului nopții. Multe mărci orologere renumite, datorită interesului tot mai mare pentru această funcție, proiectează ceasuri cu indicator de fază lunară, nu doar practice, ci și stimulatoare de imaginație. Cum funcționează complicația fazei lunare? Cum puteți citi informațiile de care aveți nevoie din ea? Ce ceas cu funcție de fază lunară ar trebui să alegeți? Aflați acum în articolul următor!

 
 

Ce este un indicator de fază lunară?

Un ceascu faze lunare nu este altceva decât un ceas echipat cu o complicație a mecanismului care indică faza actuală a lunii. Este demn de remarcat faptul că aceasta nu este o tehnologie nouă. Dispozitivele de urmărire a ciclului și de observare a cerului de noapte erau cunoscute încă din antichitate. Cel mai vechi exemplu de acest tip a fost Antikythera grecească, un model al sistemului solar acționat manual care permitea urmărirea poziției corpurilor cerești.

 

Ceas pentru bărbați Aerowatch cu faze lunare

 

Până târziu, în secolul al XVIII-lea, se foloseau instrumente de măsură separate pentru a determina fazele Lunii. Atunci au început să apară primele ceasuri astronomice cu indicatorul menționat mai sus, dar mai ales ca parte a mobilierului catedralelor și al bisericilor. Abia în secolul XX, după apariția ceasurilor de mână, ceasornicarii au început să includă această funcție în complicațiile de bază ale ceasurilor.

 

Ce deosebește ceasurile cu funcție de fază lunară?

Indicatorul fazei lunii este, fără îndoială, o caracteristică unică, care atrage adesea atenția și atrage atenția prin detaliile sale frumoase. Producătorii de ceasuri se întrec pe ei înșiși în crearea unor decorațiuni spectaculoase și înfrumusețări sofisticate, reproducând o bucată din cerul nopții pe cadran. În timp ce fac acest lucru, nu poate fi trecut cu vederea nici cel mai important aspect, și anume caracterul practic al unei astfel de soluții.

 

Cum funcționează funcția de fază lunară?

Un ciclu lunar complet durează exact 29 de zile, 12 ore, 44 de minute și 2,8 secunde, iar indicatorul de fază lunară de pe ceas permite atât urmărirea ciclului și a duratei acestuia, cât și obținerea unei idei despre faza actuală a ciclului în timpul unei nopți înnorate, de exemplu. În funcție de mecanismul utilizat la ceas, indicatorul se mișcă în funcție de faza actuală a lunii, fie că este lună nouă, primul sfert, lună plină sau ultimul sfert. În consecință, citirea fazei este extrem de ușoară, deoarece forma grafică care apare pe cadran reproduce aspectul actual al satelitului natural al Pământului.

 

Bărbați epic Ouvre D'Art ceas cu faze lunare

 

Ceasuri pentru bărbați cu faze ale lunii

Știind care este funcția de indicare a faz elor lunii a unui ceas și ce o scoate în evidență, este timpul să trecem la sugestiile noastre pentru ceasurile cu fază lunară pentru bărbați!

 

Indicator realist al fazelor lunii și ceas bărbătesc Schaumburg MooN Meteorite pentru bărbați

Prima propunere pentru adevărații colecționari și iubitori ai orologeriei de lux este ceasul exclusivist pentru bărbați Schaumburg MooN Meteorite Automatic SCH-MNME, sinonim cu prestigiul, măiestria și o capodoperă. Modelul impresionează prin funcția spectaculoasă a fazei lunare, nu numai prin prisma preciziei și acurateței indicației complicației (un ciclu complet durează 29,52 zile, iar abaterea este de numai 24 de ore în 122,5 ani!), ci și prin designul său unic și prin conceptul pur și simplu extraordinar de prezentare a acestei funcții.

 

A avea un ceas MooN la încheietura mâinii este ca și cum ai purta pe mână o bucată din univers. În prim-planul acestei complicații se află o reprezentare realistă a Lunii în sine, împreună cu structura acesteia și chiar o simulare a umbrei Pământului care cade pe ea, ținând cont de emisfera nordică și cea sudică. Mai mult, fundalul acestui motiv fotografic este cadranul însuși, cu frumosul său model Widmanstätte, realizat dintr-un fragment de asteroid din centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter.

 

Schaumburg MooN Meteorite ceas pentru bărbați cu faze lunare

 

Ceasul pentru bărbați MeisterSinger Lunascope - design inovator și unicitatea fazelor lunii

Mai departe, merită menționat ceasul pentru bărbați MeisterSinger Lunascope Automatic LS908_SG03. Acest model multi-premiat (iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019, German Design Award 2020) pentru abordarea inovatoare a designului impresionează prin designul magistral al mecanismului automat MS Luna cu modulul original al fazelor lunii dezvoltat de marcă. Acest calibru modificat și extrem de precis a fost pus la punct astfel încât să fie necesară o corecție a fazei doar la fiecare 122 de ani!

 

Precizia este un lucru, dar aspectul unei astfel de complicații este altul. În acest ceas Lunascope, există ceva pe care să îți atârni ochii. În partea de sus a cadranului se află indicatorul propriu-zis, care arată o reprezentare fotografică a lunii care se mișcă pe cerul înstelat al nopții. Realismul este sporit și mai mult de cadranul albastru închis cu un finisaj elegant de tip Sunburst.

 

MeisterSinger Lunascope ceas pentru bărbați cu faze lunare

 

Frumusețea cerului înstelat - ceasul pentru bărbați Epos Oeuvre D'Art Big Moon

Indicatorul fazelor lunii este adesea o ocazie pentru mărcile premium de a-și pune în valoare abilitățile orologere, măiestria și măiestria artistică. Un exemplu al acestei arte măiestre este ceasul bărbătesc Epos Oeuvre D'Art Big Moon Automatic Limited Edition 3440.322.20.14.25 de la marca elvețiană premium. Fascinant, inspirat și spectaculos, acest model este o propunere pentru propria ta bucată de rai.

 

Rolul principal este jucat aici de frumosul cadran albastru închis cu raze de soare care imită un cer de noapte presărat cu un milion de stele. Ceea ce atrage atenția asupra cerului este luna disproporționat de mare și cu aspect realist, care face parte din funcția neconvențională de fază lunară. Complicația este o modificare originală Epos Big Moon Modification, dezvoltată de ceasornicarii Epos pe baza mișcării mecanice ornamentate Sellita SW300 / ETA 2892 cu înfășurare automată (în funcție).

 

Ceas pentru bărbați Epos Ouvre D'art Big Moon cu faze lunare pe încheietura mâinii

 

Aerowatch Les Grandes Classiques - costum șic și caracterul practic al fazelor lunii

Cu toate acestea, acesta nu este însă sfârșitul listei noastre. Cea de-a 5-a ofertă finală este ceasul elvețian de costum pentru bărbați Aerowatch Les Grandes Classiques Moon Phase 78990-AA01, cu un design rafinat. Modelul tradițional, cu un design business, se distinge prin combinația de culori gri închis a curelei din piele și a cadranului. Așa cum îi stă bine unui ceas premium cu un stil clasic, nu puteau lipsi funcțiile practice - cronograf, dată și indicator de fază lunară. Acesta din urmă se remarcă prin forma sa simplă și discretă fiind o opțiune potrivită pentru cei care caută un ceas atemporal și bine croit.

 

Ceas pentru bărbați Aerowatch Les Grande Classique cu faze lunare

 

Ceasuri bărbătești cu funcție de fază lunară - descoperiți colecția extinsă!

Dacă vă interesează ceasurile cu funcție de fază lunară, atunci nu uitați să aruncați o privire în magazinul nostru online! Acolo veți găsi o gamă extinsă de modele atât accesibile, cât și de colecție, de la mărci de lux premium! Optați pentru unicitatea, măiestria orologeră și frumusețea ceasurilor bărbătești cu indicator de fază lunară!


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.