Oris dezvăluie primul calibru portabil din seria 400 în colecția Big Crown

Oris

Oris dezvăluie primul calibru portabil din seria 400 în colecția Big Crown

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

17 ianuarie 2023

Seria Calibre 400 găzduită de colecționari a constat până acum în întregime din ceasuri automate, să menționăm Aquis 400 ProPilot X 400, sau Big Crown Pointer Date 403. Oris s-a întors acum la moștenirea și rădăcinile sale, creând o nouă mișcare manuală inovatoare numită Calibre 473, o continuare a familiei 400. Cât va costa noul ceas Oris Big Crown Pointer Date Calibre 473? Aflați prețul, specificațiile exacte și data lansării.

Caracterul de aviator în plină glorie

Noua mișcare este prezentată în colecția Big Crown. Acesta este ascuns de un înveliș din mai multe piese din oțel inoxidabil cu un diametru de 38 de milimetri. Este finisat cu o suprafață periat și lustruit. Partea laterală prezintă o coroană cu muchiile, care este o caracteristică a ceasurilor de aviație. Părțile sale laterale conturate vor facilita pilotului operarea ceasului.

Oris Big Crown Calibru 473

Estetica vintage se datorează designului și combinației de culori perfect alese - un cadran delicat albastru deschis. Culoarea aproape de albastru Tiffany Blue câștigă în popularitate, deși Oris a mai prezentat deja o dată această nuanță în colecția Oris Big Crown X Cervo Volante, depășind concurența. Schema de culori a cadranului, gândită cu măiestrie, prezintă marcaje albe, inclusiv o margine a cadranului cu scală de dată, indici arabi și un subcadran al secundarului. Un indicator roșu adaugă contrast.

Mișcarea magistrală Calibre 473

Cu toate acestea, un rol cheie în proiectare îl joacă mecanismul în sine, care trebuie analizat mai atent. Este echivalentul mecanic al mișcării automate Calibre 403, ceea ce înseamnă că are aceeași rezervă de putere de 120 de ore, are proprietăți antimagnetice, iar numărul 3 din denumirea mecanismului înseamnă că are o funcție de secundă mică, vizibilă în subcadranul de deasupra orei 6. Fundul de sticlă al carcasei dezvăluie indicatorul rezervei de putere a mecanismului. Fabricantul oferă o garanție de 10 ani pentru mecanism.

Oris Calibre 473

Premiera și prețul ceasului Oris Big Crown Calibru 473

Prețul de listă al Oris Big Crown Calib 473, așa cum este furnizat de producător, este de 4.200 de franci elvețieni, ceea ce în lei românesc dă o sumă de aproximativ 20.000 de lei. Elvețienii au programat lansarea pentru ianuarie 2023.

Alți parametri:

 • Înveliș: oțel inoxidabil cu un diametru de 38 de milimetri
 • Cadran: culoare albastru deschis
 • Iluminare de fundal: Super-LumiNova® pe mâini și indicatoare de oră
 • Sticlă: sticlă de safir convexă cu strat anti-reflexie intern
 • Caz: cu șurub, din oțel inoxidabil și protejat de sticlă de safir
 • Coroană: cu șurub, din oțel inoxidabil
 • Curea: maro măsliniu, piele de căprioară naturală obținută în mod durabil de către partenerul elvețian al Oris, Cervo Volante
 • Fermoar fluture cu sistem de reglare fină
 • Rezistența la apă: 5 ATM
 • Funcțiile calibrului: indicarea orelor, a minutelor și a secundelor, data, mâna secundară deasupra orei 6, rezervă de putere de 120 de ore
 • Precizia calibrului 473: -3/+5 secunde pe zi (în limitele toleranțelor COSC)
 • Foarte anti-magnetic

Oris Big Crown Calibru 473 pudełko


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.