Junghans FORM A Chronoscope - design clasic combinat cu arta contemporană

Junghans

Junghans FORM A Chronoscope - design clasic combinat cu arta contemporană

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

20 octombrie 2023

Producătorul german de ceasuri Junghans a anunțat lansarea în luna noiembrie a trei noi modele FORM A Chronoscope. Produsele mărcii prezintă de obicei un design clasic, cu referințe la stilul vintage. Cu toate acestea, cel mai recent design se abate ușor de la această estetică, inspirându-se din arta contemporană.

 
 

Culori urbane: ceasurile Junghans FORM A Chronoscope cu culori expresive inspirate de lucrările lui Macneil.

Cele mai recente modele de ceasuri Junghans prezintă un stil urban. Forma curată și simplă a ceasurilor este caracteristică acestui producător. Ceea ce poate surprinde, însă, este combinația de culori expresive, a căror sursă poate fi găsită în arta contemporană. Accentele în galben, gri sau portocaliu sunt inspirate de lucrările artistului britanic Richard Macneil "Times Square", ale cărui lucrări înfățișează adesea peisaje urbane sau peisaje. El este cunoscut pentru captarea precisă a detaliilor și pentru manipularea abilă a luminii și a umbrelor, ceea ce conferă operelor sale un aer realist și vibrant.

 

 Junghans FORM A Chronoscope în imaginea de fundal

 

Așa sunt și ceasurile Junghans FORM A Chronoscop - curelele, indicii și acele într-una dintre cele trei culori menționate mai sus, combinate cu jocul suprafețelor mate și lustruite în negru intens, creează o dinamică interesantă. Între timp, lucrarea Macneli în sine poate fi admirată ca o imprimare în culori asortate pe sticla fundului carcasei.

 

 Junghans FORM A Chronoscope capac

 

Junghans FORM A Chronoscope - ceas automat cu detalii fluorescente

Învelișul ceasului Junghans este realizat din oțel inoxidabil lustruit cu acoperire PVD în negru, are un diametru de 42 mm și o înălțime de 13,5 mm. Fundul de sticlă cu un motiv al operei de artă a lui Richard Macneli este înșurubat cu patru șuruburi. Plicul găzduiește mișcarea automată J880.1 cu 25 de rubine și o rezervă de putere de 56 de ore. Cadranul negru mat are o formă concavă. Indicii orari de la 1 la 5 și de la 7 la 11 sunt acoperiți cu un strat fluorescent ecologic de culoare portocalie, galbenă sau gri, la fel ca și acele orelor și minutelor și contragreutatea acelor secunde ale cronometrului.

 

 Junghans FORM A Chronoscope cadran

 

Numerele noilor modele Junghans sunt completate de o dată pentru ziua săptămânii și luna și de cronograf. Cadranul este protejat de influențele externe de o sticlă plată de safir cu strat antireflex pe ambele părți. Întregul ansamblu este completat de o curea din piele într-una dintre cele trei culori, cu partea inferioară din piele neagră și o cataramă din oțel inoxidabil cu acoperire PVD de culoare neagră. Accente de culoare portocalie se regăsesc pe modelul Junghans FORM A Chronoscope 027/4370.00, cu elemente gri pe modelul Junghans FORM A Chronoscope 027/4371.00 și elemente galbene pe modelul Junghans FORM A Chronoscope 027/4372.00.

 

 Junghans FORM A Profilul cronoscopului


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.