Igiena încheieturii mâinii. Ce se poate face pentru ca utilizarea unui ceas să fie sigură?

Orientare

Igiena încheieturii mâinii. Ce se poate face pentru ca utilizarea unui ceas să fie sigură?

Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.

26 ianuarie 2023

Subiectul legat de îngrijirea ceasului, adică spălarea, îndepărtarea regulată a murdăriei zilnice din diferitele părți ale carcasei, dezinfectarea și lustruirea corespunzătoare, a fost abordat de multe ori în numeroasele articole disponibile pe blogul Watchworks. Ca atare, s-ar părea că îngrijirea curățeniei ceasului ar trebui să fie un obicei pentru toată lumea, o chestiune firească, ca să spunem așa. Îți cureți ceasul? Grozav! Totuși, asta nu este tot ce trebuie să rețineți!

Utilizarea ceasului în siguranță. Cum ai grijă de ceasul tău?

Ce puteți face pentru a vă păstra ceasul în siguranță? Mulți factori contribuie la acest lucru. Dar, înainte de toate, știați că un studiu realizat de grupul britanic Tic Watches a constatat că ceasul pe care îl purtați poate găzdui de 3 până la chiar 8 ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă! În același timp, un astfel de ceas este probabil cel mai murdar lucru pe care îl dețineți. Curelele, plicurile și alte componente ale carcasei murdare adăpostesc bacterii aerobe, drojdii și mucegaiuri care pot provoca alergii grave și boli de piele.

În plus, studiile au arătat că una din patru persoane nu o păstrează deloc curată, iar una din cinci o face în medie o dată la șase luni. Deci, în primul rând, curățați-vă ceasul! Repetați această activitate în mod regulat, cel puțin o dată pe lună. Aceasta este o prioritate pentru a asigura atât cea mai bună stare posibilă a ceasului, cât și sănătatea dumneavoastră.

Ceas de damă Tissot PR 100 Sport Chic T101.910.22.116.00 de mână igienă pentru femei

Un ceas curat este esențial. Cu toate acestea, merită să ne amintim, de asemenea, că subiectul igienei ceasurilor nu se referă doar la îngrijirea ceasurilor. Mult mai rar se pune pe ordinea de zi problema siguranței sănătății direct legate de igiena încheieturii mâinii, pe care se poartă cel mai adesea ceasul.

Igiena încheieturii mâinii - acest lucru merită să fie cunoscut

Probabil că știți deja acest lucru, dar merită să reamintim aceste informații de bază. La fel ca întregul corp uman, încheieturile mâinilor au tendința de a transpira. Pentru unii oameni mai mult, pentru alții mai puțin. Este doar natura noastră. Și dacă, în plus, purtați în mod regulat un ceas și îl utilizați în timpul antrenamentului, atunci transpirația crescută a acestei părți a corpului este cu atât mai inevitabilă.

În timpul zilei, transpirația și poluanții externi se infiltrează în haine și pe corp în timpul diferitelor activități. Vă simțiți inconfortabil, așa că, automat, pentru a vă simți mai bine, faceți un duș, vă aruncați hainele murdare la spălat și vă puneți altele noi, iar ceasul, așa cum era la încheietura mâinii, este încă acolo. Necurățat și nespălat.

Igiena încheieturii curățarea ceasului

Acum imaginați-vă ce se întâmplă cu ceasul și cu pielea pe care o atinge, în ce stare se află. Transpirația, murdăria se adună în colțuri, pielea nu mai respiră, până când, în cele din urmă, cureaua sau brățara este inutilizabilă și vă luptați cu iritații ale pielii sau cu alergii neplăcute. Și, din păcate, tot ce rămâne din ceasul tău preferat este dezgust și dezamăgire. Un scenariu oarecum negru.

Urmăriți igiena. Nu uitați: preveniți!

Doriți să evitați o dezamăgire uriașă, probleme grave de sănătate și pierderi financiare? Iată câteva reguli simple despre cum să ai grijă de pielea ta!

Swatch Clearly SO29K100 ceas de mână de igienă pentru încheietura mâinii

Cum să ai grijă de pielea ta

  • Păstrați-văceasul curat. Îndepărtați regulat transpirația și murdăria. Dezinfectați cel puțin o dată pe lună. După fiecare antrenament, spălați cureaua și carcasa sub jet de apă caldă cu săpun blând sau folosiți o cârpă umedă și moale la atingere.
  • Aveți grijă deo încheietură curată. Spălați-vă mâinile și încheieturile mâinilor de fiecare dată înainte de a vă pune ceasul și după ce îl scoateți. Asigurați-vă că pielea este complet uscată după ce v-ați șters înainte de a-l pune.
  • Lăsați pielea să respire și încheietura mâinii să se odihnească de presiune. Nu uitați să scoateți ceasul în mod regulat sau să îl transferați pe cealaltă mână. Purtarea continuă a ceasului fără pauză va provoca iritații neplăcute ale pielii.
  • Când încheietura mâinii este iritată sau prezintă roșeață, nu purtați ceasul până când simptomele nu se calmează și pielea nu își revine.
  • Asigurați-vă că alergenii și alte substanțe nedorite, cum ar fi sucul de fructe, albușul de ou, fructele de mare, fructele cu coajălemnoasă, soia, lâna, praful, nisipul și loțiunea de corp nu intră sub cureaua sau brățara ceasului. Chiar și o cantitate mică din acestea în spațiul dintre mână și ceas poate duce la alergii și iritații ale pielii.
  • Dacă observați o iritație sau o roșeață de lungă durată a pielii după ce ați purtat ceasul, ale cărei simptome nu dispar, contactați imediat medicul de familie sau dermatologul.

Spălarea mâinilor pentru igiena încheieturilor

Purtarea ceasurilor și sănătatea și siguranța

Nu întârziați și aveți grijă de igiena încheieturii mâinii acum, astfel încât utilizarea ceasului să fie atât plăcută, cât și sigură. Amintiți-vă acești câțiva pași simpli de îngrijire. Cunoașterea regulilor de igienă nu numai că va prelungi durata de viață a ceasului dumneavoastră, dar va asigura și sănătatea și bunăstarea pielii dumneavoastră și va garanta siguranța în timpul utilizării.


Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.