Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive și Venu. Comparație între ceasuri

Garmin

Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive și Venu. Comparație între ceasuri

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

22 mai 2023

Fiind lider în domeniul ceasurilor sportive avansate, Garmin oferă o gamă de caracteristici care fac monitorizarea performanțelor tale mai ușoară ca niciodată. Înainte de a cumpăra, însă, apar o serie de întrebări - ce ceas va fi cel mai potrivit pentru mine? De ce caracteristici am nevoie? Cât durează bateria? Consultați informații specifice despre seriile Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive și Venu.

Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive și Venu - pentru cine?

Versiunile menționate mai sus ale ceasurilor Garmin sunt populare mai ales în rândul femeilor, deși își găsesc adepți și în rândul bărbaților. Marca folosește un truc simplu - oferă unele dintre gamele sale în două dimensiuni diferite, clasa S și standard. În plus, Garmin este foarte deliberat în echiparea modelelor sale, așa că nu toate vor fi foarte avansate din punct de vedere funcțional. În colecțiile Lily, Vivomove, Vivoactive și Venu, vom găsi o mulțime de diferențe în ceea ce privește GPS-ul, autonomia bateriei sau capacitățile de redare a muzicii. Vom vedea care modele vor funcționa mai bine pentru purtarea de zi cu zi și care pentru teren. Așadar, vom arunca o privire asupra parametrilor.

Ceas sportiv cu un design elegant Garmin Lily violet

Caracteristicile generale, dimensiunile și afișajul ceasurilor Garmin

Garmin Lily - cel mai feminin ceas sportiv care va fi lansat în 2021. Este singurul din listă care nu are sistemul de înlocuire a curelei QuickRelease. Cuprinde ceasuri inteligente pentru purtare zilnică. Este feminin și subtil datorită dimensiunilor sale mici.

  • Garmin Lily: 34,50 x 34,50 x 10,15 mm, sticlă Corning Gorilla Glass 3, ecran TFT LCD, rezoluție ecran 240 x 201 pixeli

Garmin Vivomove - aceasta este o colecție de designer care se lansează în 2019 cu un stil modern. Dispune de sticlă întărită chimic, un afișaj OLED și o rezoluție a ecranului de 64 × 132 pixeli. Brandul a oferit variante de culoare interesante în nuanțe pastelate.

  • Vivomove 3: 44 × 44 × 11,3 mm,
  • Vivomove 3s: 39 × 39 × 10,9 mm,

Garmin Vivomove Style - ceasuri concepute pentru purtarea zilnică. Sunt ideale pentru persoanele active care doresc să își măsoare progresul. Acestea oferă utilizatorilor mai mult de 30 de opțiuni sportive diferite și un afișaj foarte bun.

  • 42 × 42 × 11,9 mm, sticlă convexă Corning Gorilla Glass 3, afișaj AMOLED, rezoluția ecranului 240 × 240 pixeli.

Garmin Vivoactive - lansat în 2019. Împărțit în două versiuni cu dimensiuni diferite. Purtat de bărbați și femei. Toate au afișaj Corning Gorilla Glass 3, citibil în lumina soarelui și trans-reflectorizant Memory-In-Pixel (MIP). Este un smartwatch cu GPS făcut pentru cei activi.

  • vívoactive® 4s: 40 × 40 × 12,7 mm, rezoluție ecran 218 × 218 pixeli
  • vívoactive® 4: 45,1 × 45,1 × 12,8 mm, rezoluție ecran 260 × 260 pixeli

Garmin Venu - colecția include mai multe versiuni. Toate dispun de sticlă Corning Gorilla Glass 3 și de un ecran AMOLED.

  • Venu (2019): 43,2 × 43,2 × 43,2 × 12,4 mm, rezoluție ecran 390 × 390 pixeli
  • Venu2 (2021): 45,40 × 45,40 × 12,20 mm, rezoluție ecran 416 × 416 pixeli
  • Venu2s (2021): 40,40 × 40,40 × 12,10 mm, rezoluție ecran 360 × 360 pixeli

Ceas Garmin/Sq2 Music Edition lansat în 2020. Acesta se distanțează în design de predecesorii săi și are un înveliș dreptunghiular aerodinamic distinctiv. Versiunea Sq Music este îmbunătățită cu redarea Spotify și are memorie încorporată pentru muzică.

  • 40,6 × 37,0 × 11,5 mm, afișaj LCD, rezoluția ecranului 240 × 240 pixeli.

Ceasuri Garmin lily, venu, vivomovie și vivoactive

Durata de viață a bateriei ceasurilor Garmin

  • Garmin Lily: modul ceas până la 5 zile
  • Vivomove 3/3s: modul ceas până la 5 zile
  • Vivomove Style: până la 5 zile în modul ceas
  • Vivoactive 4s: modul ceas până la 7 zile, modul GPS fără muzică până la 15 ore, modul GPS cu muzică până la 5 ore
  • Venu Sq/Sq Music: mod ceas până la 6 zile, mod GPS fără muzică până la 14 ore, mod GPS cu muzică până la 6 ore (se aplică la versiunea Sq Music)
  • Venu: modul ceas până la 5 zile, modul GPS fără muzică până la 20 de ore, modul GPS cu muzică până la 6 ore
  • Venu 2: modul ceas până la 11 zile, modul GPS fără muzică până la 22 de ore, modul GPS cu muzică până la 8 ore, modul de economisire a bateriei până la 12 zile
  • Venu 2s: modul ceas până la 10 zile, modul GPS fără muzică până la 19 ore, modul GPS cu muzică până la 7 ore, modul de economisire a bateriei până la 11 zile
Femeie cu ceas Garmin Vivomove Style

Senzori. Care ceas este mai bun pentru teren și care pentru antrenamentul de fitness?

Pentru cei cărora le place să se antreneze în aer liber, ceasurile sport cu GPS vor fi cele mai recomandate. Dintre dispozitivele enumerate, versiunile Vivoactive și Venu vor avea toate sisteme independente de sateliți. Ceasurile Garmin Vivomovie și Lily vor avea nevoie de un smartphone în apropiere pentru ca ceasul să recupereze poziția de pe un telefon asociat. Acest lucru clarifică alegerea versiunilor Garmin, pertinente pentru cele mai importante nevoi ale utilizatorilor. Consultați mai jos pentru informații despre senzorii suplimentari.

  • Măsurarea ritmului cardiac la încheietura mâinii și pulsoximetrul: pe toate dispozitivele
  • Altimetru barometric: disponibil pe toate versiunile Vivoactive și Venu
  • Busolă: disponibilă pe Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music și pe toate ceasurile Garmin Venu
  • Giroscop: disponibil pe Vivoactive 4/4s și pe toate versiunile Venu.
Cele mai adaptate ceasuri Garmin pentru alergarea pe teren necunoscut vor fi ceasurile Vivoactive 4/4s și versiunile Venu. Acest lucru nu înseamnă că celelalte nu sunt suficient de bune. Garmin Lily, sau Vivomovie va fi un companion excelent la sala de sport sau la orele de fitness.
Funcții de fitness într-un ceas Garmin

Ce ceasuri Garmin vor reda muzică?

Funcția de a nu controla, ci de a reda muzică direct de pe ceas (atunci când sistemul de căști este asociat) este o soluție foarte convenabilă în timpul oricărei forme de activitate. Garmin oferă redare de muzică în ceas fără a avea telefonul în apropiere pe ceasurile Vivoactive 4/4s, Venu SQ Music, Venu și Venu 2/2s. Iar Lily, Vivomove 3/3s și Vivomove Style vă permit să controlați muzica de pe telefon.

Plăți fără contact Garmin Pay

NFC în ceasuri, Aceasta este o altă caracteristică care vă permite să vă lăsați smartphone-ul acasă și să vă bucurați de antrenament fără niciun balast inutil. Funcția Garmin Pay poate fi găsită pe ceasurile Vivomove Style, Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music, Venu, Venu 2/2s.

Plăți fără contact cu un ceas Garmin

Funcțiile sunt disponibile pe toate ceasurile Garmin:

  • Notificări de pe telefon
  • Controlul muzicii de pe telefon
  • Monitorizarea bateriei corporale
  • Monitorizarea somnului
  • Monitorizarea stresului zilnic
  • Frecvența cardiacă medie zilnică în repaus
  • Hidratare
  • Date de sănătate pentru femei
  • Contor de pași
  • Calorii arse
  • Funcția TrueUp
  • Funcția Move IQ
  • Pragul de oxigen

Funcțiile sportive extinse, cum ar fi detectarea stilului în timpul înotului (stil liber, spate, clasic, fluture), golfului, schiului, antrenamentului de fond și funcțiile Auto Pause sau planurile de antrenament descărcabile sunt disponibile în principal pe Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music și pe toate versiunile Venu. Vă rugăm să consultați fișa de produs a fiecărui ceas pentru detalii. Așadar, dacă doriți acces la mai multe date, acestea sunt versiunile pe care vi le recomandăm.

Variantele ceasurilor Garmin Venu Sq și Sq Music

În concluzie - ce ceas Garmin va fi cel mai bun pentru tine?

Alegerea unui ceas Garmin depinde cu adevărat de nevoile reale ale viitorilor utilizatori. Lipsa GPS-ului sau a controlului muzicii poate fi o opțiune potrivită pentru unii, care este mai puțin costisitoare și va fi perfect adecvată pentru exerciții fizice acasă sau la sala de sport. Astfel, de exemplu, Garmin Lily va fi o alegere excelentă pentru femeile care doresc să monitorizeze caloriile arse, ritmul cardiac, somnul sau nivelul de stres pe parcursul zilei. În mod similar, versiunile Vivomove cu un design cu adevărat, interesant și modern. Pentru cei mai pretențioși și avansați în sport, în special în alergarea în aer liber, cea mai bună alegere va fi Garmin Venu 2/2s și seria Vivoactive, care oferă o autonomie mare a bateriei.

Încă aveți îndoieli? Consultați ceasurile Garmin în magazinul de ceasuri

În magazinul eCeasuri.ro veți găsi multe ceasuri inteligente și ceasuri sport. Garmin, este marca care, împreună cu Suunto, este cea mai populară în rândul profesioniștilor. Dacă nu sunteți încă sigur ce ceas este potrivit pentru dumneavoastră, întrebați personalul nostru. Vom fi bucuroși să vă sfătuim cu privire la ceea ce trebuie să căutați, precum și dacă un anumit model va satisface cerințele dumneavoastră. Nu uitați să aruncați o privire la gama noastră și bateți recordurile cu un ceas funcțional.


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.