Decisiv și sofisticat - primul ceas cu schelet de la Certina

Știri

Decisiv și sofisticat - primul ceas cu schelet de la Certina

Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.

15 martie 2023

Certina este o marcă care se află pe piață de 130 de ani. Experiența sa considerabilă în construcția de ceasuri permite fabricii să creeze ceasuri descrise în întreaga lume ca fiind precise și fiabile. Marca își datorează recunoașterea internațională calității elvețiene și angajamentului față de tradiție. Astăzi, însă, vă prezentăm cel mai recent model Certina, care se distinge fără îndoială de toate celelalte ceasuri ale mărcii. Se poate spune chiar că este un design de pionierat pentru Certina, poate un precursor al unei colecții mai ample. Ce surprinde cel mai recent model al mărcii?

Primul schelet din patrimoniul Certina

Certina DS Skeleton Limited Edition C0424075608110 se dovedește a fi primul model din istoria, după toate acestea remarcabilă, a mărcii. Totuși, înainte de a trece la verbul și calitățile estetice ale ceasului, să începem cu începutul. Acest model este o creație unică, limitată la doar 999 de exemplare la nivel mondial, ceea ce îl plasează, fără îndoială, în poziția de un adevărat răsfăț pentru pasionații de orologerie.

Certina Skeleton

Designul remarcabil al ceasului Certina DS Skeleton Limited Edition

Modelul dispune de un plic rotund de 42 mm lățime, realizat din titan, care este un material extrem de ușor, hipoalergenic și rezistent. La plic este conectată o curea neagră realizată dintr-un material durabil și rezistent la contactul cu apa. Cureaua are o închidere confortabilă cu fluture, prin care ceasul poate fi scos sau pus rapid prin apăsarea unui buton care deblochează catarama. În plic este încorporat un cadran gri fără pretenții, care reprezintă chintesența artei orologiere. Skeletonizarea, așa cum este denumită, presupune subțierea cât mai mult posibil a cadranului prin tăierea a cât mai mult material posibil, conferindu-i în același timp un aspect filigranat și delicat. Prin intermediul ornamentelor complicate care rămân pe cadran, se poate admira funcționarea mecanismului închis între două geamuri de safir. Geamul, care protejează cadranul de influențele externe, are, de asemenea, un strat anti-reflexie în interior.

Certina Skeleton lid

Vorbind despre mișcare, Certina DS Skeleton Limited Edition C042.407.56.081.10 se bazează pentru precizie pe mișcarea mecanică cu încărcare automată Powermatic 80.631 cu 25 de rubine, concepută pentru a prelungi durata de viață a ceasului. Acest model se mândrește cu o rezervă de putere impresionantă, una dintre cele mai mari realizate în fabricarea ceasurilor mecanice, de 80 de ore. În plus, ca la majoritatea ceasurilor Certina, mișcarea este echipată cu un arc antimagnetic Nivachron™, care garantează precizie și durabilitate maxime, și cu sistemul Double Security, un sistem patentat exclusiv de Certina, care constituie un sistem elaborat de securitate a construcției. Rezistența la apă a ceasului este stabilită la 10 ATM.

Certina Skeleton vedere a capacului, curelei și închizătoarei

Calitatea elvețiană împerecheată cu designul original al ediției limitate a ceasului Certina DS Skeleton

Ceasul Certina DS Skeleton ediție limitată C042.407.56.081.10 face ca fiecare model să aibă propriul număr individual pe cadran. Acestea sunt ceasuri autentice Swiss Made, ale căror condiții de fabricație sunt strict definite de legislația elvețiană. Designul atemporal face ca acest model să fie completarea perfectă pentru un stil formal și elegant, în timp ce o ținută casual combinată cu un astfel de accesoriu unic va căpăta un aer avangardist. Designul elegant al ceasului este plăcut ochiului, iar atenția acordată detaliilor, combinată cu materiale de cea mai bună calitate și precizie, face din Certina DS Skeleton Limited Edition C042.407.56.081.10 un ceas complet, sofisticat și exclusivist.


Emil Stancu

Îi plac ceasurile de lux, idolatrizează automatele și le colecționează cu pasiune. În același timp, urmărește îndeaproape toate știrile și evenimentele din lumea ceasurilor. În particular, înoată cu pasiune și călătorește în jurul lumii.