Cum să dezinfectați un ceas într-un mod sigur?

Orientare

Cum să dezinfectați un ceas într-un mod sigur?

Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.

26 iulie 2022

Registrul nu este doar un instrument util pentru a verifica ora sau pentru a măsura timpul cu ajutorul unui cronometru - este, de asemenea, un accesoriu elegant care ne completează ținuta, prezentându-ne în cea mai bună formă. Merită să știm cum să avem grijă de mica noastră bijuterie, astfel încât să ne servească pentru o perioadă foarte lungă de timp, strălucind mereu de noutate și curățenie, fiind complet sigură pentru sănătatea noastră.

Cum se îngrijește un ceas?

Primul ceas îl purtăm aproape în fiecare zi - la serviciu, la întâlniri de afaceri, cu prietenii, la piață sau la plimbare. Modificările aduse unui ceas pot părea complet neobservabile la prima vedere, dar este important să ne amintim că tot ceea ce purtăm colectă praf, praf, umezeală și bacterii, inclusiv dispozitivul nostru, care valorează adesea câteva sute de zloți. Cum facem ca ceasul nostru să strălucească și să ne aducă mândrie, fiind în același timp sigur din punct de vedere al sănătății noastre? Totul depinde, desigur, de tipul de ceas pe care îl deținem și este important să ne amintim că ar trebui să curățăm un monitor cel puțin o dată la șase luni (dacă nu se murdărește foarte tare) pentru a-l păstra strălucitor și funcțional. Dacă aveți un smartwatch, este o idee bună să vă uitați la specificațiile dispozitivului înainte de a începe curățarea - ce rezistență la apă are ceasul nostru? Din ce material este făcută sticla (mineral, poliamidă, safir, Gorilla Glass)? Brățară?

Perie de curățat

Curățați ceasul inteligent

Smartwatch-ul este cel mai bine curățat cu grijă cu o cârpă umedă din microfibră sau bumbac, eventual cu puțin lichid de sticlă sau de spălat vase. Curățați ecranul de sticlă cu mare atenție - geamurile minerale și poliamidice nu sunt foarte rezistente la zgârieturi, așa că lustruirea trebuie să fie extrem de delicată. După spălarea și ștergerea ușoară a sticlei, o putem usca cu o cârpă uscată. Cavitățile carcasei și ale fundului carcasei se curăță ușor cu o scobitoare sau cu un bețișor de bumbac. Nu deschideți, totuși, plicul pentru a curăța interiorul, deoarece acest lucru ar putea anula garanția producătorului - dacă bănuiți că ceasul are o funcționare defectuoasă în ceea ce privește mecanismul, returnați-l pentru garanție!

Dacă vrem neapărat să decontaminăm ceasul, putem folosi mici tampoane de farmacie îmbibate în alcool pentru a face acest lucru, dar nu uitați să verificați mai întâi pe o suprafață mică, invizibilă, pentru a vă asigura că siliconul/cauciuc nu este decolorat sau că componenta ceasului nu este pătată!

Curățenie cu o pară

Cum se curăță un ceas tradițional?

Ai un ceas tradițional pe care vrei să îl cureți? Aici trebuie să verifici și din ce este făcută carcasa, sticla și cureaua sau brățara dispozitivului nostru. Un ceas din oțel inoxidabil (atât brățara, cât și carcasa) va fi curățat cel mai ușor cu o cârpă din microfibre umezită cu o cantitate mică de săpun lichid, detergent de vase sau un degresant ușor. Oțelul inoxidabil este mai rezistent la zgârieturi decât argintul, dar nu trebuie folosită o periuță de dinți cu peri duri. Dacă doriți să vă frecați mai bine echipamentul, poateți folosi o periuță de dinți cu peri foarte moi, având grijă să nu frecați cu toată puterea materialul plicului sau al brățării. Nu folosiți nici pastă de dinți - unele conțin microparticule care pot expune ceasul nostru la microdeteriorări.

Este mai ușor dacă ceasul este rezistent la apă până la minimum 50m (5 ATM), caz în care îl putem clăti ușor cu un jet de apă de la robinet (având grijă la presiunea apei) și îl putem usca cu o cârpă, apoi îl lăsăm să se usuce.

Monitor de argint și aur

Dacă avem un monitor de argint realizat din argint 925, trebuie să ne amintim în primul rând că acesta este moale și susceptibil la deteriorări mecanice (zgârieturi, zgârieturi, lovituri) și predispus la patină (întunecare). Ceasul nostru de argint poate fi curățat cu ușurință cu o cârpă înmuiată într-un lichid special pentru curățarea bijuteriilor din argint. O astfel de pânză se găsește practic în orice magazin de bijuterii sau de ceasuri și la ceasornicar. Este cel mai convenabil și cel mai sigur de utilizat - se va ocupa nu numai de patina, care ar fi putut îngălbeni sau întuneca ceasul nostru. Acesta poate lustrui în siguranță toate componentele acestui metal prețios. Totuși, dacă nu aveți la îndemână o astfel de cârpă, puteți cu ușurință curăța ceasul cu apă și sare (aveți grijă să verificați ca soluția să fie nesaturată, pentru ca cristalele de sare să nu zgârie argintul) sau cu o pastă de bicarbonat de sodiu, pe care o faceți dintr-un amestec de apă și sodă. Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, proprietăți antibacteriene puternice - astfel încât vă veți decontamina în siguranță ceasul în acest proces.

Orajul din aur va fi curățat, de asemenea, cu o cârpă de curățare special concepută pentru acest lingou, disponibilă, de asemenea, la toate marile magazine de bijuterii și ceasornicării. Aurul nu reacționează cu alte elemente, cu excepția clorului, a azotului și a acidului clorhidric, dar cel mai simplu va fi să ne ștergem ceasul de aur cu o cârpă și apă și săpun. Acest lucru este suficient pentru a ne dezinfecta și reîmprospăta dispozitivul. Merită să ne amintim că aurul vine în diferite grade, cu cât gradul este mai mic, cu atât mai delicat trebuie curățat aurul și componentele placate cu aur.

Curățenie cu mănuși

Curele din piele

Cureaua din piele este cea mai comună curea la ceasuri. Pentru a-l îngriji, nu uitați să nu-l expuneți la lichide periculoase. Atunci când o curățați, aveți grijă să nu o dezbrăcați de așa-numitul strat superior, care protejează pielea împotriva transpirației, prafului și a pătrunderii grăsimii. Cel mai bine este să curățați cureaua de piele cu grijă cu un produs conceput pentru curățarea pieselor din piele (de exemplu, pentru tapițerie auto) sau cu un șampon pentru piele. După uscare, este merită să impregnați suplimentar cureaua cu un produs de impregnare a pielii, care sunt disponibile în aproape toate magazinele de încălțăminte și magazinele specializate. În timpul verii, este o idee bună să slăbiți cureaua din piele de pe mână pentru a evita ca aceasta să fie puternic îmbibată de transpirație.

Ceas pentru bărbați Zeppelin

Silicon și benzi de cauciuc

Din ce în ce mai multe ceasuri de pe piață au o curea din silicon sau cauciuc rezistent. Cum o cureți după o ședere la sală sau o alergare în parc? Curățați cureaua de silicon sub apă curentă cu săpun blând. Utilizarea unor detergenți mai puternici poate decolora ireversibil cureaua noastră, așa că, pentru a vă asigura că nu o deteriorați, testați reacția cauciucului sau a siliconului pe o mică zonă invizibilă (de exemplu, în jurul închizătoarei din interior).

Curățarea ceasului dvs. vă va permite să vă bucurați de dispozitivul dvs. pentru o perioadă lungă de timp și, în același timp, să aveți grijă de sănătatea dvs. (o curea din piele transpirată poate provoca reacții alergice, praful de pe ceas poate afecta negativ persoanele care suferă de alergii etc.). Cu toate acestea, dacă vă îngrijorează o îngrijire necorespunzătoare, nu vă temeți să returnați ceasul unui specialist (ceasornicar sau persoană cu experiență), care vă va curăța ceasul în siguranță și vi-l va returna intact.


Ioana Dima

Pe lângă faptul că colecționează ceasuri și bijuterii elegante de damă (și scrie despre ele), ea își conduce propria afacere de consultanță. Un personaj vesel, care este întotdeauna acolo pentru a oferi sfaturi și ajutor. În particular, o mamă și o iubitoare de a face sushi delicios.

var premiumText = document.querySelector(".open-modal-premium"); var modalPremium = document.querySelector(".storeInfoModalPremium"); if (premiumText == null && modalPremium !== null) { document.querySelector(".storeInfoModalPremium").remove(); } var panoramaText = document.querySelector(".open-modal"); var modalPanorama = document.querySelector(".storeInfoModal"); if (panoramaText == null && modalPanorama !== null) { document.querySelector(".storeInfoModal").remove(); }