ABC-ul sportiv sau cum să intri cu succes în lumea sportului!

Varietăți

ABC-ul sportiv sau cum să intri cu succes în lumea sportului!

Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.

14 septembrie 2022

Activitatea fizică și o dietă echilibrată și variată reprezintă baza unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, teoria nu are nimic de-a face cu practica. Ne promitem "mâine voi începe să fac exerciții fizice" și așa trec zilele, lunile, anii. Am trecut și noi prin asta. De aceea, am adunat cinci modalități dovedite de a începe să faceți exerciții fizice în mod eficient.

În pași mici, stabiliți obiective realiste

Obiectivul pe care dorim să îl atingem trebuie să fie specific și realist, de preferință într-o perioadă scurtă de timp. Acest lucru ne va ajuta să ne impulsionăm să continuăm să fim activi. Nimic nu funcționează pentru a îmbunătăți stima de sine mai mult decât chiar și micile succese. Nu uitați să nu ridicați ștacheta prea sus și nici prea jos. Un obiectiv este menit să fie o provocare. În primul rând, trebuie să vă identificați obiectivul. Gândiți-vă dacă doriți să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți mobilitatea corpului, să câștigați masă musculară sau poate să vă îmbunătățiți condiția fizică. Un obiectiv stabilit trebuie să fie justificat. Acest lucru vă va ajuta să verificați de la început dacă obiectivul este cel corect. Apoi, definiți cu atenție obiectivul și intervalul de timp în care doriți să îl atingeți. Ești capabil de mai mult, așa că nu te opri la un succes sau la un eșec, învață din el și continuă să exersezi! În concluzie, gândește-te bine la obiectivele tale, urmărește-le treptat, nu te grăbi, bucură-te de ele!

suunto 5 peak

Activitate fizică personalizată

Obiectivul stabilit rămâne alegerea activității. Nu uitați că fiecare persoană este diferită. Nu faceți nimic cu forța. Nu vei realiza nimic dacă te forțezi. Încercați diferite forme de activitate. Înot, alergare, yoga sau poate ciclism. Merită să le combinăm. Nimic nu este mai descurajant decât monotonia. Exercițiile bine adaptate la tine și la nevoile tale funcționează mai bine decât cafeaua de dimineață. Acestea vă dau energie și stimulează endorfinele. Amintiți-vă, totuși, că prea mult nu este suficient. Nu sunteți un robot. În afară de sport, probabil că aveți și alte lucruri pe cap: munca, familia, prietenii, diverse pasiuni. Acordă-ți două sau trei zile de exerciții pentru început. Dacă obosești, entuziasmul tău se va stinge rapid. Iar acesta este un lucru pe care vrem să-l evităm.

Rezervați-vă timp pentru sport

Aveți deja un obiectiv, o activitate aleasă și zile desemnate, dar asta nu este tot. Timpul în care faceți exerciții fizice este important. De asemenea, trebuie să fie adaptată pentru dumneavoastră. Exercițiile fizice de dimineață vă pot da energie pentru întreaga zi. O dimineață activă vă poate pune într-o dispoziție minunată. Dar dacă nu sunteți o persoană matinală, optați pentru un antrenament de seară. Este, de asemenea, extrem de eficient. Aceasta elimină stresul din viața de zi cu zi și îl ameliorează. Sportul merge mână în mână cu activitățile zilnice. La ce ne referim? Poate mergeți cu bicicleta la serviciu în loc să folosiți transportul public sau mașina. Mersul pe jos este, de asemenea, o idee bună. Renunțați la lift, deoarece doriți să fiți în formă, cea mai bună alegere ar fi scările.

polar pacer pro

Modele pozitive, fiți inspirați de succesul altora

Inspirație? Da, o inspirație sănătoasă din partea oamenilor care au obținut succesul în mod cinstit poate fi extrem de motivantă. Ei au reușit, voi reuși și eu. Există numeroase forumuri și grupuri. Merită să vă alăturați unei astfel de comunități. Sentimentul că nu ești singur este neprețuit. Ai ales să fii activ la sală, nu-ți fie teamă să vorbești cu oamenii, merită să-ți faci prieteni. La urma urmei, vă aflați în același loc cu același scop. În plus față de un fizic sănătos, puteți câștiga și câteva prietenii interesante. Amintiți-vă doar să luați ca model, nu să copiați. Alegeți exerciții, dar și diete. Acestea ar trebui să fie adaptate pentru dumneavoastră. Doar pentru că un lucru este bun pentru altcineva, nu va fi neapărat bun pentru tine. Funcționează în ambele sensuri.

Cum te vezi pe tine însuți este modul în care te antrenezi

Ținuta potrivită pentru unii este un clișeu. Un tricou și pantaloni scurți sport sunt suficiente. Da, suntem de acord, pentru exerciții fizice sunt complet suficiente. Cu toate acestea, acel moment în care ne uităm în oglindă și ne simțim bine în ceea ce purtăm, privim cu aprobare, face ca (poate nu toată lumea) să facă exerciții fizice mai bune și cu siguranță mai eficiente. Pantofii bine aleși sunt esențiali, și nu ne referim la considerente vizuale. Fiecare activitate necesită încălțăminte diferită. Acest lucru este extrem de important pentru sănătate. Este o plăcere să alergi atunci când picioarele tale sunt amortizate de talpa potrivită. O plăcere în sine. Îmbrăcămintea termică este, de asemenea, utilă pentru a regla temperatura corpului și pentru a preveni supraîncălzirea sau răcirea acestuia.

garmin fenix 7

Îmbogățește-ți exercițiile fizice cu un ceas sportiv adecvat

Sfat bonus, cumpărați-vă un ceas sport. De ce? Astfel, vă va fi mai ușor să vă stabiliți și să vă atingeți obiectivele. Astfel, vă va fi mai ușor să vă vedeți progresul, precum și să obțineți informații despre starea dumneavoastră corporală. În prezent, ceasurile inteligente sunt echipate cu numeroase moduri de sport, de la cele de bază, cum ar fi alergarea, înotul și mersul nordic, până la cele mai specializate. Dacă sunteți un atlet începător, pariați pe ceasurile Timex Ironman sau Timex Expedition. Acestea sunt echipate cu multe funcții utile, ideale pentru activitățile în aer liber. Ceasurile G-SHOCK merită, de asemenea, o privire. Datorită sistemului său rezistent la șocuri, este ideal pentru cățărare, de exemplu. Linia Pro Trek este destinată sportivilor de înaltă performanță. Acestea sunt fabricate din titan rezistent, sunt sincronizate prin unde radio și au funcții utile, cum ar fi busola, altimetrul, barometrul sau termometrul. Sunteți un pasionat de sport și pariați pe ceasurile de sport de la Suunto, Garmin, Polar sau Coros. Design remarcabil, funcții sportive adaptate la nevoile fiecărui atlet și construcție durabilă. Și să nu uităm de designul interesant. Ce ți-ai putea dori mai mult!

zegarek marki coros sportowy seria pace

Începeți aventura sportivă astăzi

Cel mai important lucru este consecvența. Respectați-vă obiectivele, dar nu vă învinovățiți pentru mici concesii. Ești obosit, lasă-ți antrenamentul să meargă, nu se va întâmpla nimic rău cu adevărat. Aveți poftă de ceva dulce, de ce nu, un singur biscuit nu vă va face să vă anulați eforturile. Înarmați-vă cu răbdare, faceți din sport un hobby. Îi ținem pumnii! Nu uitați, dacă vă doriți, puteți face orice!


Andrei Vlad

Un om în continuă mișcare. Dacă nu încearcă vreun sport nou, probabil că este pe drum pentru a prinde un autostop spre Spania. Iubitor de ceasuri inteligente și de ceasuri de înaltă tehnologie.